Varkenshouderij

Achtergrond 159 x bekeken

EP-commisie verwerpt gebruik van vleeslijm

De commissie voor milieu, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement (EP) heeft een voorstel van de Europese Commissie voor de toelating van runder- en varkensthrombine voor de toepassing als vleeslijm verworpen.

Thrombine is een enzym dat wordt gewonnen uit bloed en dat kan worden gebruikt om stukken vlees aan elkaar te lijmen.

Het Zweedse sociaal democratische commissielid Asa Westlund protesteerde tegen de toelationg van thrombine voor deze toepassing met het argument dat consumenten op deze manier worden misleid. Binnen de commissie zijn 31 leden het met haar eens en 21 leden niet.

Medio volgende maand stemt het voltallige Europees Parlement over het voorstel in het Franse Straatsburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.