Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Duitse varkensprijs niet omhoog

De Duitse varkensprijzen bleven vandaag onveranderd op € 1,32 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee ligt deze notering al acht weken op dat niveau. Aleen Vion Nord paste tussentijds wat wijzigingen toe. Varkensvlees brengt deze week hetzelfde op als vorige week. Het aanbod van vleesvarkens sluit goed aan bij de vraag naar varkensvlees. Zodoende hoeven de slachterijen hun prijzen niet te verhogen. Daar snakken vleesvarkenshouders wel naar. Zij lijden al lang verlies en willen daarvan af. De Duitse varkensprijs ligt deze week 10 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  john

  stelletje marge pakkers die slachterijen.. als ze hun 5 cent marge per kilo maar hebben de rest schuiven ze wel door naar de boer ... is er uberhaupt nog een slachterij die zich hard markt voor de marges van hun toeleveranciers?

 • no-profile-image

  Jan

  Goh, John moeten we niet lichter gaan leveren

 • no-profile-image

  john

  als de slachterijen mee zouden denken met de toeleveranciers zouden ze beter moeten sturen op vraag en aanbod. Door in tijden van overaanbod varkens van 80 kg geslacht gewicht beter te betalen dan die van 90 kg. Dan komt er eerder schaarste op de vleesmarkt en stijgen de prijzen weer. Over enkele weken komt er ook een krapper aanbod aan vleesvarkens maar voordat de varkensprijzen echt stijgen zal eerst het overaanbod wat boven de markt hangt moeten verdwijnen. voordat de prijzen echt kunnen stijgen.

  Maar slachterijen mogen van mij ook 5% van de varkens verwerken tot kattenvoer dan zit dit vlees ook niet meer in de weg en het wordt goed betaald.

  Het grote probleem is dat wij een product hebben wat bijna 10 maanden nodig heeft om gereed te komen! De varkensmarkt is een van de meest voorspelbare die er is. Als je weet hoeveel varkens er 10 maanden geleden gedekt zijn kan je ongeveer schatten hoeveel vlees er nu op de markt komt. Willen wij als boeren meer invloed uitoefenen dan moet er ergens een verandering komen in het verwachte aanbod. Dit is onze marktmacht en die moeten we leren te gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.