Varkenshouderij

Achtergrond 284 x bekeken 2 reacties

Druk op dierenartsen om aansluiting op IKB’s

De vakgroep varkenshouderij van LTO Nederland en de Nederlandse Vakbond Varkenshouders zullen dierenartsen aangeven bij het ministerie van LNV, als ze op 1 augustus niet voldoen aan de verplichting van diergeneesmiddelenregistratie.

Dat schrijven Wyno Zwanenburg en Annechien ten Have in een gezamenlijke brief aan de dierenartsen die in de varkenshouderij werkzaam zijn.

Zwanenburg en Ten Have stellen in samenwerking met de dierenartsen te streven naar een transparant en verantwoord diergeneesmiddelengebruik, waarbij een forse reductie mogelijk is.

Dierenartsen zijn sinds 1 januari van dit jaar verplicht om als dierenarts op een IKB-bedrijf bij te houden welke diergeneesmiddelen zijn voorgeschreven. Ze kunnen daarvoor gebruikmaken van geautomatiseerde systemen.

Een aantal dierenartsenpraktijken voldoet nu al aan de verplichting. De verplichting geldt voor zowel het IKB Varken als voor het IKB Nederland-Varken.

Dierenartsen die niet voldoen aan de verplichting voor geneesmiddelenregistratie zullen niet worden vermeld op de lijst van dierenartsen, die volgens de regels werken.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Dirk

    Benieuwd hoe het bij de vleeskalveren zit.

  • no-profile-image

    veehouder

    Laat dit nu ook direct voor runderen en schapen de norm worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.