Varkenshouderij

Achtergrond

Daan van Doorn aan de slag bij Delta

Het Zeeuwse nutsbedrijf Delta heeft een voormalig zwaargewicht uit de vleessector voorgedragen als voorzitter van de raad van commissarissen.

Het gaat om Daan van Doorn, tot begin dit jaar bestuursvoorzitter van vleesverwerker Vion. Dit heeft Delta vandaag bekendgemaakt.

Van Doorn zal naar verwachting in juni Jaap Hennekeij vervangen. Hennekeij kan niet worden herbenoemd door de aandeelhouders vanwege het verlopen van zijn statutaire termijn.

De nieuwe president-commissaris krijgt het zwaar voor zijn kiezen. Delta wil een tweede kerncentrale bouwen in Borssele, maar moet daarvoor waarschijnlijk op zoek naar een kapitaalkrachtige partner. Het bedrijf zag vorig jaar zijn winst verschrompelen door de economische crisis, die vooral de activiteiten op het gebied van duurzame energie raakte.

Van Doorn komt uit Zeeuws-Vlaanderen. Tussen 1983 en 2010 maakte hij van Vion een vleesgigant. Hij had zijn banden met Zeeland al weer aangehaald door voorzitter te worden van de Producentenorganisatie van de Nederlandse Mosselcultuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.