Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

DPP-biggenprijs omlaag

De DPP-biggenprijs zakt deze week met 2 euro naar 38 euro per stuk. Vleesvarkenshouders in het binnen- en buitenland willen duidelijk minder betalen voor de dieren. Zij zijn de verliezen op hun bedrijven beu en willen daar zo snel mogelijk vanaf. Als de varkensprijzen niet omhoog gaan, dan moeten de biggenprijzen maar omlaag. Alleen met goedkopere biggen kan een vleesvarkenshouders zijn verlies beperken. Dat is wel jammer voor vermeerderaars, die ook recht hebben op een goede biggenprijs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  Biggen hoeven niet meer te zakken nu de vleesvarkens eindelijk in prijs zullen stijgen.

 • no-profile-image

  knor knor

  ik ben bang dat biggenprijzen wel onder druk komen. volgens verschillende handelaren wordt aanbod biggen te groot voor vraag. afzet van biggen begint slechter te lopen. stijging van varkensprijs kan daling van biggen alleen maar beperken. Als varkens niet veel stijgen, zal er prijsval bij biggen komen. Mesters stoppen met het maken van verliezen.

 • no-profile-image

  jonge

  @KNOR KNOR Pigtown, je moet voor de boerderij gaan schrijven jongen......ik citeer "volgens verschillende handelaren"... dat is wel een heel erg ruim begrip......heb zelf altijd geleerd dat je dan even de bronvermelding er bij zet als de berichtgeving juist is....dus bij deze vermeld even wie of wat de handelaren zijn of wij moeten van deze zijde uitgaan dat je berichtgeving onjuist is en alleen maar gezwam

 • no-profile-image

  grote

  knor knor heeft gelijk wat betreft de afzet van biggen. Grote koppels loopt nog iets, maar voor partijtjes onder de 100 stuks wordt het moelijk om nog een fatsoenlijke prijs te beuren. Als je op dit moment kleine partijen op de NVV prijs hebt is , zijn deze al helemaal niet te plaatsen, omdat deze de prijs bazeren op een paar grote fokkers die dan toevallig een paar euro meer beuren. Tevens zijn de voorjaarsstallen in het buitenland allemaal vol gereden. Conclusie: de biggenprijs gaat de komende weken flink onderuit.

 • no-profile-image

  john

  grote handelaar heeft moeite om te werken voor zijn centen. lukt het niet om de nvv prijs te beuren dan raak je de biggen kwijt en waarschijnlijk in een koppel van 100 over biggen de vleesvarkens ook. termijn markt voor september ziet er trouwens goed uit dus er blijft volldoende vraag.

 • no-profile-image

  jonge

  Ach John, zoals ik hieronder al zij.......zolang vleesvarkenshouders zich voordoen als grote handelaar..(want anders kan ie zijn eigen naam wel gebruiken).... zie ik de berichten hieronder alleen om de prijs naar beneden te praten. Want ik heb zelf kleine koppels ...... en sta voor de eerst komende weken al helemaal volgeboekt... dus .. waar praten we over.

  Daarnaast daalt de prijs niet zo snel als dat ze zeggen want neem nu de VION biggenprijs (deze prijs heeft een zeer vaste toeslag..dat betekend dus dat de toeslag nauwelijks aangepast wordt) deze prijs zakt wel enkele euro's deze week maar nog lang geen 5 a 10 euro's zoals ze hieronder wensen

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.