Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Varkensprijs Vion Duitsland 2 cent lager

De Duitse slachterij Tönnies en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch houden hun varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,32 per kilo geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar te groot voor de vraag naar varkensvlees, maar een verdere verlaging van de varkensprijs heeft geen zin. Door een daling zouden supermarkten hun kans grijpen om hun inkoopprijzen voor varkensvlees verder te drukken. Varkensvlees gaat nog niet goed van de hand. Alleen een krapper aanbod van vleesvarkens kan tot hogere varkensprijzen leiden. Vion houdt zijn varkensprijs in Duitsland tot en met morgen nog gelijk op € 1,32 per kilo. Die zakt vanaf komende maandag met 2 cent naar € 1,30 per kilo. De Duitse varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  doet vion nou weer - 2, en de rest 0. ik denk dat ze willen dat de varkens naar een ander gaan, maar als ze er te weinig krijgen sluiten ze toch gewoon weer een slachthuis!nou van mij mogen ze ze allemaal sluiten

 • no-profile-image

  beetjejammerboerderij

  Reactie verwijderd wegens onbehoorlijk taalgebruik en ongefundeerde anonieme beschuldigingen. RB

 • no-profile-image

  armboerke

  allemaal stoppen met het leveren aan vion, kijk maar eens terug hoe vaak ze het afgelopen jaar hebben geprobeerd de prijs afwijkend van andere hebben proberen te drukken. het lijkt een beetje op stelen

 • no-profile-image

  patrick

  Ik ga Vion nog goedkeuren nog afkeuren maar volgens mij is dat de afspiegeling van een algemene Europese druk want Vion heeft de langste en diepste wortels Europa wijd en dat betekend dat druk eerst merkbaar word via de grootse speler . Een afspiegeling van loeiharde prijsbepalingen door supermarkten noem ik dat .En volgens mij nog maar een begin van nog veel slechtere prijzen .
  Er moet er maar eentje gaan drukken weet ik veel in Europa de groten kunnen niet anders dan volgen want het is en blijft vers vlees die varkenskarkas en dat moet er zo snel als mogelijk is uit .

Of registreer je om te kunnen reageren.