Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Varkens Vleuten volgt Vion Duitsland niet

De beurscommissie in Vleuten weigert mee te gaan met de verlaging van de varkensprijs met 2 cent naar € 1,30 per kilo door Vion in Duitsland. Zij houdt haar verwachtingsprijzen voor volgende week onveranderd, net zoals het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeischaften fur Vieh en Fleisch. Een prijsverlaging heeft volgens haar geen zin, omdat varkensvlees daardoor minder geld oplevert. Geslachte varkens noteren in Vleuten € 1,24 tot € 1,26 per kilo, levende varkens € 0,97 tot € 0,99 per kilo en biggen € 35 per stuk.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    van den eijnden

    Duitsland is vandaag ongewijzigd alleen VION doe er weer eens 2 centen vanaf, er komen wederom veel varkens en ook in oost-europa is de vraag naar varkens zeer rustig ook daar komen teveel varkens voor evt duurdere prijzen. In heel europa is de stemming niet goed, de vleesprijzen zijn ongeveer met 2 centen verlaagd.Dus er moeten voor de komende weken wat minder varkens komen anders worden de varkens (nog) niet duurder.De biggen afzet gaat nog steeds goed, Toch zal er wel wat weerstand komen als de varkens niet duurder worden.

  • no-profile-image

    mester

    Mester blijf bij je leest: de biggen die u nu opzet zijn slachtrijp in de verlofperiode. Dus normaal gezien in een moeilijke markt

Of registreer je om te kunnen reageren.