Varkenshouderij

Achtergrond 289 x bekeken

Tönnies bouwt marktleidersschap in Duitsland uit

Vleesconcern Tönnies heeft zijn positie op de Duitse markt in 2009 verder weten uit te bouwen.

Gerekend naar het aantal in Duitsland geslachte varkens haalde het bedrijf een marktaandeel van 23,5 procent. Dat was 1,6 procent meer dan in het voorafgaande jaar, zo blijkt uit de top 10 van de grootste Duitse varkensslachterijen, opgesteld door varkenshoudersorganisatie ISN.

Tönnies bracht in 2009 13,2 miljoen varkens aan de haak, tegen 12 miljoen in 2008. Hiermee bevestigt het concern zijn eerste plaats in de slachterijranglijst. Hierin belandt het Nederlandse Vion, net als voorgaande jaren, op de tweede plaats met ruim 10,1 miljoen in Duitsland geslachte varkens. Dat is 1,3 procent meer ten opzichte van 2008.

Ook Westfleisch stabiliseerde zijn positie. Het concern komt nogmaals uit de bus als nummer drie met een groei van 1 procent naar 6,25 miljoen varkens, meldt ISN. De nummers vier en vijf – D&S Fleisch en Vogler – hebben eveneens meer varkens geslacht.
De grootste tien verwerkers hebben samen een martkaandeel van 73,2 procent tegen 70 procent in 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.