Varkenshouderij

Achtergrond 417 x bekeken

MS Behandelunit2010

Schipmatic, een divisie binnen Schippers Bladel, presenteert op de beurs in Gorinchem de MS Behandelunit 2010.

Met de MS Behandelunit2010 presenteert Schipmatic, een divisie binnen Schippers, op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij in Gorinchem een nieuwe biggenbehandelwagen. De MS Behandelunit2010 is voorzien van een roteerbare arm waarop de staartcoupeerder en de naaldloze injectiepistolen geplaatst kunnen worden. De roteerbare arm kan in het kraamhok gedraaid worden, zodat de biggen direct behandeld kunnen worden.

De doseerunit biedt naast de standaard fles ruimte aan een grote voorraadtrechter van 600cc. Het injectiepistool heeft daarnaast een dubbele veiligheidsschakeling gekregen. In de beveiliging is een markeerstift geïntegreerd zodat de biggen in dezelfde arbeidshandeling gemerkt kunnen worden. De behandelwagen biedt eventueel ook ruimte voor de MS Tag-Matic oornummerautomaat.

Met de MS Behandelunit2010 hoeft niet meer met biggenkratten gewerkt te worden. Uit onderzoek is gebleken dat deze kratten een enorme infectiehaard waren.

De kosten van de biggenbehandelwagen bedragen €4.000. Voor dit bedrag krijgt u de complete unit, inclusief het naaldloze injectiepistool en de smartcoupeerder.

Meer informatie over de MS Behandelunit2010 is verkrijgbaar via Schippers Bladel:

Schippers Bladel BV
Rond Deel 12
5531 AH Bladel
Tel: 0497-339771
Fax: 0497-382096
contact@schippers.nl

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.