Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Geen verandering DPP-biggenprijs

De DPP-noteringscomissie houdt haar biggenprijs voor deze week onveranderd op 41 euro per stuk. Varkenshouders zijn nog steeds niet bekomen van de daling van de varkensprijs met 6 cent per kilo in de vorige week. Zij zijn daardoor minder goed gestemd. Wanneer gaat de varkensprijs weer omhoog, vragen zij zich af. 2006 was het laatste goede financiële jaar voor de vleesvarkenshouders. Door een deuk in het vertrouwen, neemt de weerstand om biggen op te leggen toe. Biggen zijn niet duur als we naar de kostprijs kijken. Vleesvarkens leveren echter veel te weinig op. Een verlaging van de biggenprijs heeft geen zin. Daar schieten vermeerderaars niets mee op. Vleesvarkens moeten duurder worden. Alleen een veel krapper aanbod van de dieren kan daarvoor zorgen. De DPP-notering ligt deze week een halve euro hoger dan een jaar geleden. Door de omwisseling van de toesalg van 6 euro in week 42 van vorig jaar brengen biggen € 5,50 per stuk minder op dan in de vergelijkbare week van vorig jaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerke

    als je maar in de gaten hebt dat de toeslag het laatste jaar weer verhoogt is, dus de prijs is hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.