Varkenshouderij

Achtergrond 177 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijzen niet omlaag

Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies en de Duitse organisatie van varkenshouders Vereinigung van Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch houden hun varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,32 per kilo geslacht-gewicht. Het gat met het Duitse Vion Nord blijft daardoor 2 cent per kilo. Vion Nord verlaagde zijn varkensprijs begin deze week met 2 cent per kilo, tewijl de notering van Tönnies en de Vereinigungspreis gelijk bleven. Het was de vraag of Tönnies en de Vereinigung Vion Nord deze week zouden volgen. Dat gebeurt dus niet. Nederlandse slachterijen zullen hun varkensprijzen volgende week dus ook onveranderd houden.
Varkensvlees gaat volgende week moeizaam prijshoudend van de hand. Varkensvleesbedrijven leverden deze week 2 cent per kilo in op hun marges. Supermarkten wilden toen minder betalen voor varkensvlees.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  gelukkig heeft vion het verloren, niet alleen vion, maar de hele varkenshouderij verliest met deze schandalig lage prijzen na jaren met verlies gedraait te hebben

 • no-profile-image

  R

  vreemd dat de nederlandse slachterijen blijkbaar reageren op wat de duitse slachterijen doen. De markt moet toch bepalen wat voor prijs de slachterijen kunnen en moeten uitbetalen.
  Wanneer worden de nederlandse slachterijen prijsbepalers dan? Dit ruikt niet fris.

Of registreer je om te kunnen reageren.