Varkenshouderij

Achtergrond 183 x bekeken 4 reacties

Duitse varkensprijs omhoog

De 605 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,36 per kilo 3 cent meer op dan vorige week woensdag op de Duitse Teleporc-veiling. Dat kan een aanwijzing zijn dat de verkoop van varkensvlees wat beter loopt en de vleesvarkensprijzen op korte termijn omhoog gaan. Het gaat echter nog om een beperkt aantal vleesvarkens. Het is afwachten wat de Duitse slachterijen komende vrijdag met hun varkensprijzen doen.
De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 41 euro per stuk. Door de gelijkblijvende varkensprijzen zit er ook weinig beweging in de biggenprijzen. Vleesvarkenshouders tonen eerder weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijzen ten opzichte van de vleesvarkensprijs. Misschien kunnen de resultaten van vleesvarkenshouders verbeteren door een stijging van de varkensprijs in de komende weken. Als de temperatuur wat hoger wordt, trekken consumenten de barbecue weer te voorschijn. Dat stimuleert de afzet van varkensvlees. Het naderende Pasen kan ook een stimulans zijn voor de varkensvleesverkoop.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor

  O ja, de beruchte bbq wordt weer van stal gehaald. En deze is nieuw : de (paas)varkenshaas !!!
  snel naar de winkel, voordat de paashaas is uitverkocht

 • no-profile-image

  met Pasen

  Misschien kunnen de resultaten van vleesvarkenshouders verbeteren door een stijging van de varkensprijs in de komende weken. Als de temperatuur wat hoger wordt, trekken consumenten de barbecue weer te voorschijn. Dat stimuleert de afzet van varkensvlees. Het naderende Pasen kan ook een stimulans zijn voor de varkensvleesverkoop.
  Bedankt Derk, positief stukje, laat knor maar knorren. (dubbelzinnig)

 • no-profile-image

  biggetje

  al jaren gaat in de zomer de prijs omlaag omdat in de landen waar de temperatuur omhoog gaat minder varkens opgelegd worden
  zou het dan dit jaar anders gaan???

  bbq

 • no-profile-image

  john

  85 % van de geboren biggen worden uiteindelijk 95 kg vlees.. het heeft niets te maken met meer of minder opleggen.. maar meer met het aantal geboren biggen 6,5 maand geleden.. als er dan veel biggen zijn geboren hebben we nu te veel vlees en lage prijzen, hebben we dan te weinig geboren biggen hebben we nu een tekort en hoge prijzen.. daar draait het allemaal om.. kijk maar eens bij het cbs.. http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=7373llb&D1=0,2-12&D2=(l-10)-l&VW=T in april liggen zijn er 10 % meer zeugen met worp dan in december.. dit betekent dat er in juni/juli 10% minder slachtrijpe varkens zijn dan in december... dit zijn gegevens die iedereen op kan vragen.. het heeft dus niets te maken met het wel of niet opleggen van varkens maar of ze wel of niet geboren worden! Tja en een overschot aan biggen wordt verekend in een lagere biggenprijs dus er hoeft dan ook niet verwacht te worden dat deze varkens met 95 kg de bonus op gaan brengen. Misschien dat ze dat met 85 kg wel gaan doen? is toch 10% minder vlees aan de haak...

Of registreer je om te kunnen reageren.