Varkenshouderij

Achtergrond

DPP-biggenprijs verandert niet

De DPP-noteringscommissie houdt haar biggenprijs voor deze week onveranderd op 41 euro per stuk. Vleesvarkenshouders willen niet meer voor biggen betalen, omdat de varkensprijs maar niet wil stijgen. Zij betalen in hun ogen veel te veel voor biggen. De landelijke richtprijs voor deze dieren ligt op € 35,43 per stuk. Deze prijs geeft een eerlijke verdeling van de winst of verlies tussen vleesvarkenshouders en vermeerderaars weer. Toch loopt de afzert van biggen nog goed. Sommige vleesvarkenshouders gokken o0p hogere varkensprijzen over vier maanden. Voor vermeerderaars zijn de huidige biggenprijzen goed. Zij hebben ook mindere tijden gekend, maar voor vleesvarkenshouders duurt de slechte tijd nu wel erg lang. De DPP-biggennotering ligt 1 euro onder het niveau van vorig jaar. Door een prijscorrectie van 6 euro in week 42 van vorig jaar ligt de biggenprijs deze week 7 euro lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.