Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Biggen duurder in Vleuten

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingsprijs voor biggen voor volgende week met 1 euro naar 36 euro per stuk. De prijsverhoging is een gevolg van een grote buitenlandse vraag naar Nederlandse biggen. Daardoor loopt de export van deze dieren goed. Nederlandse vleesvarkenshouders tonen meer weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijzen. Zij verdienen niets aan de vleesvarkens, die zij nu afleveren. Zij krijgen daarvoor 110 euro per stuk. De kosten voor de big (ruim 50 euro) en het voer (65 euro) zijn al hoger dan die opbrengst. Het vertrouwen bij Nederlandse vleesvarkenshouders in een forse stijging van de varkensprijs op korte termijn is zodoende zoek. De Vleutense prijzen voor geslachte en levende varkens blijven volgende week onveranderd op respectievelijk € 1,24 tot € 1,26 en € 0,98 tot € 1,00 per killo. Het aanbod van vleesvarkens is volgende weke zeer ruim voor de slachtcapaciteit. Buitenlandse slachterijen zijn aanstaande vrijdag (Goede Vrijdag) dicht. Varkensvlees gaat goed prijshoudend van de hand.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    help

    wat kun je nu t beste doen zelf je eigen biggen opzetten of verkopen , weet t ff nie , wie weet hier een goed antwoord op ?

  • no-profile-image

    boerke

    als je geen biggen opzet weet je zeker dat je verlies hebt in je vleesvarkensstal. overigens vind ik vleesvarkens ook te goedkoop tov de biggen

Of registreer je om te kunnen reageren.