Varkenshouderij

Achtergrond 182 x bekeken

Voortmaken

Super de Boer lijkt z’n hand te hebben overspeeld met de publicatie over een tussensegmentproject in Duitsland.

De Dierenbescherming is er niet blij mee. Wakker Dier is boos over de indruk die het artikel wekt. Alles zou al koek en ei zijn als het gaat om het varkensvlees van Super de Boer. En dat is beslist niet zo.

De publicatie van Super de Boer is een reactie op de bekendmaking van Albert Heijn over tussensegmentvlees dat zal worden geleverd door Vion. Die stap heeft er voor gezorgd dat de hele supermarktwereld in beweging is. De mogelijkheden om varkensvlees met één ster van de Dierenbescherming te leveren, worden onderzocht.

Hoewel er nu geïrriteerd is gereageerd van de kant van de dierenwelzijnsorganisaties, wordt er in Duitsland serieus gewerkt aan de productie van varkensvlees met een hoger welzijnsniveau. Super de Boer en op de achtergrond Jumbo als nieuwe eigenaar zijn dat ook aan hun stand verplicht. Bovendien is slachterij Tönnies niet van plan zijn marktpositie in Nederland zo maar op te geven.

Voor Vion en Albert Heijn is het dan ook zaak snel duidelijk te maken aan welke eisen het varkensvlees voor het AH-project moet voldoen. Beide partijen en ook de Nederlandse varkenshouderij kan zich niet veroorloven het project te laten mislukken.

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.