Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Vleutense varkensprijzen omhoog

De Vleutense beurscommissie verhoogt haar verwachtingsprijs voor geslachte varkens voor volgende week met 5 cent naar € 1,30 tot € 1,32 per kilo. De werkelijke prijsverhoging komt daarmee op 4 cent per kilo, omdat Vleuten nog 1 cent per kilo moet corrigeren voor deze week. Toen verhoogde nde slachterijen hun prijzen met 4 cent per kilo, terwijl de Vleutense verwachtingsprijs met 3 cent per kilo steeg. Varkensvlees levert 3 cent per kilo meer op, zodat de slachterijen marges inleveren.
Levende varkens noteren in Vleuten 3 cent hoger met € 1,00 tot € 1,02 per kilo. De notering van levende varkens blijft iets achter, omdat de export van levende Nederlandse varkens naar Oost-Euroipa moeizamer loopt door het barre winterweer. Daarom moeten er meer varkens naar Duitsland. Die brengen daar minder op als ze niet voldoende bespierd zijn.
De Vleutense biggenprijs stijgt volgende week met 2 euro naar 34 euro per stuk. Daarvan is € 0,50 ook een inhaalslag ten opzichte van de prijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. De reële stijging is dus € 1,50 per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van den eijnden

  Zoals het nu lijkt gaat de varkensprijs volgende week omhoog want er komen weinig varkens.het is alleen nog afwachten of er varkens naar voren gehaald worden ivm. de carnaval of ze worden door geschoven verder in de loopt van week 7 maar dat is nog afwachten.alleen in oost-europa wil het maar niet lukken, in polen is de varkens prijs zeer matig, vanuit polen gaan nu veel varkens naar hongarije waardoor ze in nederland niet veel varkens komen halen wat normaal het geval is.De biggenhandel is maar rustig op het eind van deze week, het is nog steeds te koud in het oosten alleen spanje en italie nemen ze de biggen redelijk op maar niet voor duurdere prijzen.

 • no-profile-image

  boerke

  dit voelt als regen in de woestijn

 • no-profile-image

  betolene

  Voor het eest in de geschiedenis van de Nvv biggenprijs noteren zij met 0.50 cent hadden ze deze keer ook niet beter op € 1.00 kunnen afronden dan hadden wij als mester ook een keer niet de bovenkant gehad maar het voordeel van de twijfel en zouden wij iets meer inhaalslag kunnen maken .
  Of zijn ze bij de nvv allen maar voor de fokker, als dat zo is dan exporteer ze maar allemaal en wachten we maar op een grenssluiting dan krijgen we voor niets in het hok. ze kunnen nog geen 3 dagen zonder afvoer laat staan 6 weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.