Varkenshouderij

Achtergrond 879 x bekeken 10 reacties

Vleuten houdt varkensprijs gelijk

De beurscommissie in Vleuten houdt al haar verwachtingsprijzen voor vleesvarkens en biggen voor volgende week gelijk. Levende varkens noteren € 1,00 tot € 1,02 per kilo, geslachte varkens € 1,30 tot € 1,32 per kilo en biggen € 34,00 per stuk. Door het Carnaval is het aanbod van vleesvarkens al snel groot genoeg voor de slachtcapaciteit. Veel Nederlandse en Duitse slachterijen werken begin volgende week op halve kracht of zijn gesloten. Varkensvlees gaat redelijk van de hand tegen onveranderde prijzen. Na Carnaval zal de vraag naar varkensvlees en wellicht ook de varkensprijzen stijgen.
Het aanbod van biggen neemt toe. Vleesvarkenshouders tonen steeds meer weerstand tegen de in hun ogen te hoge biggenprijzen. De opbrengst van hun vleesvarkens ligt te laag om op het opleggen van biggen te kunnen verdienen. Bovendien moeten alle varkenshouders voor 1 april ook nog eens een bedrijfsontwikkkelingsplan maken om in 2013 aan de milieu- en dierenwelzijnseisen te voldoen. Als de varkensprijs niet op korte termijn aantrekt zullen velen besluiten met hun bedrijven te stoppen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jonge

  Derk, even een interessevraagje! Hoeveel varkenshouders heb jij bezocht om tot de conclusie te komen dat vele varkenshouders zullen besluiten om te stoppen? 1 of geen een? Hoe kom je dan tot deze conclusie? En daarnaast wat is de relatie van deze gegevens die jij verstrekt tot het onderwerp van het artikel, namelijk de vleutense biggenprijs? Ook al maken de varkenshouders plannen om te stoppen.....kunnnen ze nog 34 maanden vooruit!

  Graag antwoord hierop!

 • no-profile-image

  H. K.

  de wereld op zijn kop , bop genoemd, meer varkens houden om zodoende aan de ammoniakrichtlijnen te voldoen, een handvest voor de varkensbaronnen produktie en quota rechten voor een schijntje in handen te krijgen, dankzij roomse lobby,s bij en in overheden.

 • no-profile-image

  fokkertje

  Ik ben bang dat de biggenprijs over zijn hoogtepunt heen is. De NVV heeft de prijs de laatste weken geforceerd omhoog gedaan, en dat kan ons nu wel eens lelijk opbreken.

 • no-profile-image

  klein boerke

  Jaja fokkertjes(lees boer en zog hebb.......)nu kunne jullie onderhand je borst nat gaan maken,misschien nog want janken bij jullie lobbyclub genaamd nvv, waarvan ik eerstdaags als mester mun lidmatschap wel op ken zeggen,.Maar of dat de prijsval van de biggen zal redden?? denk het niet.Hebt zelf de broodnodige kostwinning van de mesters opgeslokt...nooit genog.ps.met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig..Daaaaagg JONGE.

 • no-profile-image

  boertje

  EU premie van 22 euro per vlees varken (BIG) in hongarije eraf komt het zo goed

 • no-profile-image

  john

  per euro dat een big minder opbrengt dan 50 euro moet een varken 2 kilo minder geslacht wegen... dan is winst en verlies gelijk verdeeld! de geboren biggen zijn er.// pze worden ook verkocht en geslacht.. de enige manier om de vleesprijzen te beinvloeden is lichter slachten. konden wj als fokkers maar een afdwingen dat een big van 30 euro uiteindelijk ook maar 80 kilogram geslacht weegt dan krijgen we weer een rendabele varkenshouderij!

 • no-profile-image

  patrick

  Subsidies in Hongarije ???
  Ja bij die immigratiedienst(feed en livestock) zeker .

 • no-profile-image

  Klein boerke

  Tsja john ,die prachtige rekenformule van jou snap ik niks van zal wel an mun simpele verstandt ligge,of formule van jou rammelt un bietje,.Denk da ut veel simpeler is ,jullie slimme fokkers moeten eens ophouden um mee iedere euro die je van ons mesters steelt meteen wir hokke bij te bouwen!!!
  ach daar hedde natuurlijk nog nooit aangedacht smartaars.minder biggen vanzelf minder vette varkens en vanzelf hogere prijzen.ENNNN!!! lobby cast nvv bekeren, daaaag JONG.ps levende export verbieden meer als 100km ook schoon ding

 • no-profile-image

  varkens

  Wat een gezeur dat mesters en fokkers elkaar de schuld geven dat de vleesprijzen veel te laag zijn. En als je als mester toch vind dat de biggen te duur zijn, ga ze dan zelf fokken, en hou op met zeuren.

 • no-profile-image

  boer

  Wat een gezeur over topsalarissen van b.v. Balkenende of een topvoetballer. Als je dat vindt wordt dan zelf minister-president of een topvoetballer........

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.