Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Vion: stunten met voedselprijzen moreel onverantwoord

Het stunten met voedselprijzen in supermarkten is moreel onverantwoord. Dat zei directeur Siem Korver van Vion in een hoorzitting van de Tweede Kamer marges in de voedingsketen.

"Zolang er een miljard mensen in de wereld ondervoed zijn is stunten met voedselprijzen immoree", antwoordde Korver op vragen van de Kamercommissie. "Dit is niet te accepteren."
Op de vraag of Vion meewerkt aan prijsstunts van supermarkten gaf Korver geen rechtstreeks antwoord. Hij bevestigde wel dat bij acties het vlees soms beneden de inkoopprijs wordt verkocht.

Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel verklaarde tijdens de hoorzitting geen enkel bezwaar tegen stunts te hebben. "Die zijn goed voor de hele keten, ze bevorderen de afzet en ruimen de markt op. Ook de varkenshouder heeft belang bij prijsacties."

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  meeste varkenshouders

  Het is de LTO geweest die Marc Jansen gevormd heeft. LTO is immers lange tijd zijn broodheer en leermeester geweest. LTO is ook de baas van VION en Rendac. Hoe ziek en doortrapt kan het zijn ? Hoe hypocriet kun je als lid zijn, hou dan gewoon je mond over deze misstanden.

 • no-profile-image

  boerke

  Moreel tegen zijn op stunten met voedsel en er wel aan mee werken ten koste van de producentenprijs, dat is nog eens moreel!
  Van wie is vion?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Marc Jansen heeft het etisch besef van een pinda, als het CBL dat van hem verlangt gooit hij zijn eigen familie nog in de aanbieding

 • no-profile-image

  a hamstra

  van de vakorganisaties , boerke , weet u nog ,die voor vermindering van de slacht haken pleiten. in het belang van de boer.

 • no-profile-image

  gerrie

  Je beesten meegeven aan VION en achteraf kijken wat je er voor krijgt, das lekker ondernemend. Kies maar gewoon voor de echte vrije handel en anders maar een grote diepvriezer kopen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is vooral het CDA (lang geleden hadden ze het over rentmeesterschap en normen en waarden) aan te rekenen dat bloedhonden zoals Marc Jansen ongestoord de land en tuinbouw kunnen uitbuiten.

 • no-profile-image

  esther

  Ho, stop! ZLTO is eigenaar van VION en daar hebben ze helemaal geen moraal!!!Die verkopen hun eigen leden aan de rand van Natura 2000 gebieden! En zij roepen al jaren om schaalvergroting. En we zien allemaal wat dat ons gebracht heeft. ZLTO-ers zijn alleen maar uit op commissariaten bij VION, RABO, GD enz enz.

 • no-profile-image

  Harry

  Siem Korver van Vion maakt hier een denkfout. De stunters zélf zijn dit niet aan te rekenen. De beleidmakers welke hen deze ruimte bieden zijn hiervoor verantwoordelijk en tot dusver immoreel.

 • no-profile-image

  Jan

  Goed zo Esther!!!!!
  Pater v/d Elzen draait weer in zijn graf !

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.