Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Varkenshouder: 2010 is een verloren jaar

Door de val van het kabinet is 2010 een verloren jaar. Ook enkele voorstellen die veel impact hebben op de varkenshouderij blijven hierdoor liggen. Dat stelt varkenshouder Johnny Hogenkamp in zijn nieuwsbrief Farmfocus.

“Een nieuw kabinet wordt niet eerder verwacht dan na de zomer. Je mag het niet hopen, maar wanneer ze daarna eerst weer honderd dagen op stage gaan, is het jaar 2010 ten einde. Het land is onbestuurbaar in tijden van crisis. Partijen als de PVV van Wilders, alsook onze grote dierenvrienden van de PvdD zullen er garen bij spinnen. CDA en VVD zullen opnieuw toenadering zoeken, maar moeilijk aan een meerderheid komen.”

Hogenkamp roept varkenshouders op om het onderling nu snel eens te worden over een aantal zaken. “Wat willen we zelf eigenlijk”, vraagt hij zich af. Volgens hem is het in ieder geval zeer wenselijk dat de veehouderij in de komende maanden een verdrag ondertekent over antibioticagebruik. “Voor maatschappij en daarmee overheid is een signaal vaak al voldoende om de emoties, die leiden tot fors overheidsingrijpen, te bedwingen.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  verken

  Stop de luchtwassers, want deze dienen enkel en alleen voor de koude sanering van verrekens land.

 • no-profile-image

  Mette

  Emoties??? Wat een suggestieve bewoordingen in dit nieuwsartikel. Alsof antibiotica alleen maar moet worden teruggedrongen omdat het volk 'emotioneel' reageert op de tonnen aan resistentiegevoelige medicijnen die dieren preventief toegediend krijgen. Ik voel me nogal beledigd door deze toonzetting. Er is veel mis in de veehouderij, onder andere het antibioticagebruik. Ik neem aan dat ook een varkensboer graag beter wil kunnen worden als hij een ziekte oploopt. Toch fijn als er dan nog werkzame antibiotica voorradig is.

 • no-profile-image

  patrick

  Er is geen verschil tussen varkens en politiekers er zijn er van allebei te veel en daarom is het problematisch

Of registreer je om te kunnen reageren.