Varkenshouderij

Achtergrond

Scherpere eisen biologische veehouderij in Amerika

Biologische melk- en vleesveebedrijven in de Verenigde Staten moeten vanaf 17 juni dit jaar voldoen aan strengere eisen.

Dit heeft minister van landbouw Tom Vilsack bepaald. De nieuwe eisen komen er op neer dat biologisch gehouden runderen minimaal 30 procent van hun rantsoen binnen moeten krijgen door grazen en dat de dieren ook minstens 120 dagen per jaar buiten moeten lopen. In deelstaten met een mild klimaat is die minimumperiode nog langer.

Veehouders moeten daarbij een bedrijfsplan maken waarin wordt voorzien in allerlei garanties dat de dieren inderdaad genoeg buiten kunnen lopen en de beschikking hebben over voldoende en kwalitatief goed voer en water. Slachtvee dat in de afmestfase zit, mag meer krachtvoer en bijproducten krijgen dan het maximum van 70 procent dat geld voor het gewone vee. Wel moet het slachtvee altijd toegang houden tot een weide. Als de nieuwe regels in juni van kracht worden, is er vijf jaar voorbij gegaan sinds de eerste voorstellen hierover werden gepubliceerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.