Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

NVV organiseert themadag over werking van IKB

Varkenshoudersvakbond NVV wil een themadag organiseren over de IKB-systemen en de werking ervan.

De dag richt zich op bestuurders, ambtenaren, beleidsmakers, bedrijven en andere dienstverleners in de periferie van de varkenshouderij. Doelstelling is om duidelijk te maken hoe IKB werkt en waar het voor bedoeld is.

NVV-Secretaris Jaco Geurts: "We constateren te vaak dat veel mensen amper weten wat IKB inhoudt en hoe het werkt. Dat moet met zo’n dag verbeteren. Het is dringend noodzakelijk dat iedereen weet dat we van alles doen om de kwaliteit van producten te garanderen." De NVV wil ook IKB-varken en LTO uitnodigen om deel te nemen aan de themadag.

Tijdens de commissievergadering varkenshouderij van het Productschap Vee en Vlees kwam het NVV-voorstel ter tafel. Het idee was om de dag onder de vlag van de commissie te organiseren. Nadat de LTO-commissieleden aangaven dat ze eerst wilden praten over samenvoeging van de beide IKB-systemen, besloot NVV het voorstel terug te trekken en zelf het voortouw te nemen in de organisatie. "Een samenvoeging van de IKB-systemen staat op dit moment absoluut niet op de agenda bij de NVV", aldus Jaco Geurts.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  H.

  IKB Nederland Varkens is er voor en door boeren en wordt ondersteund door een belangenorganisatie van boeren. De discussie over Global Gap maakt wel duidelijk welke IKB het beste voor heeft met de boeren en de veiligheid van onze producten. Ik roep bij deze iedereen op om dit jaar nog over te stappen naar IKBNV. Dan is het probleem van samenvoegen ook meteen opgelost, blijft het voor de boer betaalbaar en kan IKBNV zijn financiele situatie op orde brengen, mocht deze niet op orde zijn zoals voorgaande reactie meldt.

 • no-profile-image

  jan

  wat een varkens!! Waarom ziijn er geen 3 ikb systemen?

 • no-profile-image

  energie

  achterhoedegevecht van NVV/DGB.

 • no-profile-image

  nooit naar

  Ja en dan bij lto weer slaaf worden van vion zeker met bijbehoorende zielige prijs, amahoela, dan maar geen ikb !!

 • no-profile-image

  boer bart

  waarom zijn er 2 ikb's vraag je dat eerst af.
  volgens mij is de ikb van de nvv opgericht om dat de kosten bij de andere ikb van het pvv uit de hand waren gelopen en hier zaten toen alleen maar lto bestuurders. nu wil het pvv/lto weer naar een ikb waarom? is het zo dat de vergoeding te laag is voor de heren of wat is het probleem van 2 ikb?
  een gezonde concurentie houd de boel scherp.

 • no-profile-image

  ikbtje

  Klopt, ikb is helemaal niet belangrijk maar geeft wel aan dat NVV vecht voor hun leden en hun posities, dit in tegendeel tot lto waar leden varkenshouders alleen maar slaven zijn van vion.

 • no-profile-image

  opheffen IKB NV

  Dag heer H. uit Wijhe, U bent een roepende in de woestijn, als het aan uw oproep moet liggen was dat allang gebeurt, 45% van de NVV leden hebben nog nooit deel genomen aan de IKB NV. Instemmen op een vergadering en vervolgens het bestuur laten barsten, zo zit het merendeel van de NVV leden in elkaar. Geen verantwoordelijk dragen, dat is het probleem.

 • no-profile-image

  opheffen IKB NV

  Samenvoegen van de beide IKB systemen is een kwestie van tijd. Het zal duidelijk zijn dat de financiele middelen van de IKB NV (DGB ) zwaar in het rood staan, immers in de 7 jaar dat de IKB NV bestaat is nog nimmer een positief resultaat geboekt. Dus LTO stel nou geen voorwaarden vooraf en probeer informeel de boel samen te smelten. Het aantal deelnemers (900 )aan de IKB NV is zo weinig dat het straks niet meer verantwoord is om nog zelfstandig door te gaan. Het is een kwestie van tijd!!!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.