Varkenshouderij

Achtergrond 214 x bekeken 4 reacties

NVV: landelijke normen maximale bedrijfsomvang

De NVV is voorstander van landelijke normen voor maximale bedrijfsgroottes.

Dat zegt voorzitter Wyno Zwanenburg van de vakbond voor varkenshouders. Zwanenburg: "We voeren daarover binnen het bestuur van de NVV al een tijdje een discussie. We hopen binnenkort met een standpunt naar buiten te komen."

De aanleiding dat de NVV zich hierover wil uitspreken ligt in de discussies die overal in het land worden gevoerd over de landbouwontwikkelingsgebieden (LOG's) en megastallen.

Zwanenburg: "Er dreigen nu grote verschillen te ontstaan tussen de verschillende gebieden. Verschillende provincies stellen een eigen beleid op. Kijk maar naar Brabant, waar ze opeens de compartimentering terug willen. We moeten dat voorkomen. We zijn een landelijke vakbond en vinden daarom ook dat de varkenshouderij overal gelijk moet worden behandeld."

Zwanenburg benadrukt verder dat hij vindt dat normen voor maximale bedrijfsgrootten niet alleen moeten gelden voor de varkenshouderij, maar voor alle takken van veehouderij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerard

  redelijk goed idee maar dan ook goede opbrengst prijzen voor alle sectoren

 • no-profile-image

  ondernemer

  En Nederland is weer groot in het klein zijn!!! Ben blij dat ik uit die stad weg ben. Bovendien concurentie verschil in de provincie, hahaha. Weet waar je concurenten zich bevinden. Dat is niet in Nederland. Jullie maken het jullie zelf moeilijk!

 • no-profile-image

  Ben

  Nou ik vind het erg dapper van de NVV om met een visie te komen. En energie? brabant is als voorbeeld genoemd, volgens mij. In Overijssel en Gelderland zitten ook NVV-ers bij de provincie om hierover te praten. NVV is gewoon te bescheiden om steeds te vertellen wat ze doen. Sprak laatst een gemeente ambtenaar die zeer onder de indruk was van NVV bestuurders. Veel kennis van zaken en gaan voor de belangen van gezinsbedrijven. En zich niet laten gebruiken voor spelletjes.

 • no-profile-image

  energie

  begrijp ik nu goed dat de Brabantse belangen leidend zijn, zelfs bij de NVV ?

Of registreer je om te kunnen reageren.