Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht omlaag

Duitse varkensslachterijen verlagen hun varkensprijzen vandaag onverwacht met 6 cent naar € 1,32 per kilo geslacht gewicht. Vele mensen uit de varkenssector dachten dat de Duitse varkensprijzen vandaag nog onveranderd zouden blijven. De verkoop van varkensvlees loopt weliswar niet best, maar een daling van de varkensprijs lokt nog lagere inkoopprijzen bij de supermarkten uit. Inkopers van de grootwinkelbedrijven zijn er meestal als de kippen bij om een daling van de varkensprijs te misbruiken om varkensvleesbedrijven onder druk te zetten om hun producten goedkoper te leveren. Toch verlagen de Duitse slachterijen hun prijzen. Nederlandse varkensvleesbedrijven zullen dat voorbeeld volgende week volgen. Zij willen ook niet inleveren op hun marges. De Duitse varkensprijs ligt deze week op hetzelfde niveau als een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knor knor

  De graaiers grijpen weer! Ten koste van weer de varkenshouder. Deze prijsverlaging is toch zinloos en zonder reden. Maar ja, de marge van de slachterij moet natuurlijk wel goed blijven, tot dat de varkenshouder geslacht is.

 • no-profile-image

  fokkertje

  Dit is een slechte zaak voor de mesterij, maar ook voor de biggenprijs zal dit grote gevolgen hebben. Mijn vaste afnemer heeft voor volgende week alles afgezegd, en dit beloofd niet veel goeds voor de fokkerij. In mijn ogen is deze verlaging onaanvaardbaar, omdat de vleesprijzen gewoon onveranderd zijn gebleven. Ik denk dat de gehele intensive veehouderij zo heel snel uit Nederland verdwenen is, en hier is niemand bij gebaat

 • no-profile-image

  veluwsboertje

  Ook vorig jaar was de berichtgeving het hele jaar minder vraag,toch blijkt aan het einde van het jaar in ned meer varkensvlees geconsumeerd te zijn.
  Het blijkt dus dat er echt teveel biggen geboren worden ,hiervoor is maar een oplossing de buurman zal er minder moeten houden

 • no-profile-image

  john

  laat die euro maar snel zakken... dan worden wij eindelijk weer concurerend op deze wereld...

 • no-profile-image

  van den eijnden

  Het gaat niet goed met de varkenshandel, er zijn veel varkens voor de komende week. duitsland is vandaag met 6 centen verlaagd en er waren geluiden om de varkensprijs nog verder te laten zakken, ook oost-europa is weinig handel daar worden de varkens ook voor minder geld verkocht,in frankrijk zijn de varkens deze week ook met 4 centen gedaald alleen spanje was iets duurder.Al met al een zeer slechte week voor de boeg. De biggen handel gaat nog steeds goed en er komen niks teveel biggen. Voor de komende week wordt hetzelfde geld verwacht.

 • no-profile-image

  boerke

  wanneer en hoe komen we uit de klauwen van de winkelbedrijven? jan. en febr staan weer op verlies en maart ziet er ook niet zo best uit. welke slachterij heeft hier een antwoord op?

 • no-profile-image

  RBL

  Er moet zo snel mogelijk een Europees vlees-quotom komen, op deze manier roeien varkenshouders (indirect) elkander uit, Groeten Rbl

 • no-profile-image

  knor

  Groot gelijk RBL, het zijn niet de winkelbedrijven die de varkenshouders "doden" maar het zijn de varkenshouders die elkander "doden" ! ! ! ! ! Jullie produceren en produceren maar ! Krimp de zeugenstapel Europees in met 5% en iedereen verdient zijnen boterham ! Maar ja, de boeren zijn "concurrenten" en kunnen dus niet samenwerken !
  grts

 • no-profile-image

  patrick

  Als ik mijn betrouwbare barometer raadpleeg zou ik eerder durven spreken van houdend tot meer vraag . Als het aanbod natuurlijk iedere maat overloopt dan is dit pinut .
  Ik vrees enkel dat ook de supers hun nodige marges na 2 slechte maanden willen aanvullen om in de positieve cijfers te blijven :
  - marges blijven op pijl bij de vleesbedrijven
  -marges blijven op pijl bij de supers
  TEN KOSTE VAN DE PRODUCENT .
  Oost Europa ! na het nieuws die mij gisteren tot 2 maal toe heeft bereikt zal Hongarije binnenkort dagelijks nieuws worden waar de Griekse economie aan verwaterd !
  En zal de aangescherpte afhankelijkheid voor afzet van jullie varkens alhier een neerwaarts rpijsdeukkend effect hebben op de Europese varkensprijzen.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.