Varkenshouderij

Achtergrond 183 x bekeken 6 reacties

Duitse varkens iets goedkoper

De 640 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,40 per kilo 1 cent minder op dan vorige week woensdag. Het aanbod van vleesvarkens is nog te groot voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat vlees gaat nog niet geweldig van de hand. Integendeel: de opbrengst van sommige onderdelen van het varkenskarkas staat onder druk. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 4 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  han

  dirk je hebt het niet helemaal goed geschreven de ene keer 1,41 en onderaan 1.40

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Je hebt gelijk. De fout is inmiddels hersteld. Groeten, Derk.

 • no-profile-image

  anti-stemmingmaker

  laatst steeg de teleporcprijs 1 cent, toen kopte Derk Klein dat de varkens gelijk bleven. Nu daalt de teleporcprijs 1 cent, en nu schrijft Derk dat de varkens gaan dalen. Is dit een schoonheidsfoutje, of stemmingmakerij?

 • no-profile-image

  voske

  Een mooi verhaal Derk, maar waarom word ik dan gek gebeld om levende varkens. Heb vorige week aangegeven dat ik nog 400 zware varkens heb liggen, en ben deze week al door 4 handelaren benaderd of ze er nog lagen. Ik denk dat de varkens weer omlaag gepraat moeten worden. Bij mij blijven de varkens nog lekker liggen zolang de biggen zo absurd duur blijven.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Ik zeg niet dat de Duitse varkensprijzen morgen omlaag gaan. De daling van de Teleporc-prijs is in ieder geval een signaal dat een prijsstijging er morgen niet in zit. Groeten, Derk

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Voske

  Nog altijd niet gemerkt dat vraag en aanbod de prijs niet meer maakt ?
  Al laat je ze liggen tot de herfst dat zal de prijs een reet weze.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.