Varkenshouderij

Achtergrond 195 x bekeken 5 reacties

DPP-biggenprijs hoger dan jaar geleden

De DPP-biggenprijs ligt voor het eerst sinds afgelopen zomer weer boven het niveau van een jaar geleden. Deze prijs stijgt deze week met 1 euro naar 41 euro per stuk. Een jaar geleden lag die prijs op € 39,50 per stuk. Vele vleesvarkenshouders rekenden deze week eigenlijk op een gelijkblijvende biggenprijs, omdat de prijzen van vleesvarkens gelijk blijven. Zij vinden biggen te duur ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkenshouders ofwel is de varkensprijs te laag ten opzichte van de biggenprijs. Toch zijn er ook vleesvarkenshouders, die iets meer voor biggen willen betalen. Zij gokken erop dat de vleesvarkensprijzen de komende maanden aan gaan trekken. Of dat gebeurt is nog maar de vraag. De supermarktketen Jumbo verwacht dit jaar nog een aanhoudende prijzenslag tussen de verschillende grootwinkelbedrijven. Varkensvlees is daar ongetwijfeld bij betrokken. Zolang de schouderskarbonades nog voor € 2,99 per kilo in de winkel liggen, verdienen varkensvleesbedrijven en varkenshouders er niets aan. Consumenten en supermarkten stellen aan de ene kant hoge eisen aan het dierenwelzijn aan het milieu, maar willen daar kennelijk nog niet veel voor betalen. Misschien kan een aantrekkende economie daarvoor zorgen. De Duitse Teleporc-varkensprijs daalt vandaag met 1 cent naar € 1,40 per kilo geslacht gewicht. Dat belooft niet veel goeds voor de varkensprijs voor volgende week. Het gaat slechts om 640 aangeboden dieren, maar die geven wel de tendens in de markt weer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fokker

  dpp prijs week 8 2009 was 39.50
  is nu geen euro hoger dat is 41.00 min 6.00 euro toeslag in prijs verwerkt dus 41.00 - 6.00 de prijs is nu 35.00 euro dus is 4.50 minder dan week 8 2009

 • no-profile-image

  anti-stemmingmakers

  laatst steeg de teleporcprijs met 1 cent, toen kopte Derk Klein met: varkens gelijk. Nu daalt teleporc met 1 cent, en nu schrijft Derk Klein dat de varkens dalen. Dit is stemmingmakerij. Is Derk ook besmet met het antivarkens-virus? Dan ruimen.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De DPP-commissie heeft in week 42 van 2009 inderdaad zes euro van de toeslag in haar biggenprijs gestopt. Biggen die op de DPP-prijs verhandeld worden, zouden dus € 4,50 minder opbrengen dan een jaar geleden als de DPP-prijs nu de werkelijke waarde weergeeft. De DPP-prijs zou beter inclusief toeslagen moeten gelden. Groeten, Derk

 • no-profile-image

  jonge

  Nee Derk, Dpp prijs kunnen ze beter afschaffen en vervangen door de NVV prijs.....die is tenminste als enige echt transparant. En wie handeld met Duitsland gewoon de Weser-Ems .....die is ook transparant!

 • no-profile-image

  varkensboer

  Boerderij.nl noemt zich de beste boerensite van nederland. Dan zou je een betere marktanalyse werwachten. Blijkbaar hebben ze van biggenprijzen geen verstand. Zo wordt de indruk gewekt dat het voor zeugenhouders een vetpot is. Niets is minder waar. De waarheid is dat zeugenhouders de kosten amper betaald krijgen, en dat er voor de vleesvarkenshouder heeeeeeel veeeeeel geld bij moet.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.