Varkenshouderij

Achtergrond 19 reacties

Vion verlaagt varkensprijs fors

Vion verlaagt zijn varkensprijs deze week met 6 cent naar € 1,41 per kilo geslacht-gewicht. Het aanbod van vleesvarkens is deze week veel te groot voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. De Vion-slachterijen in Helmond en Apeldoorn zijn deze week gesloten. Daardoor kan Vion de Duitse varkensslachterijen volgen met hun prijsverlaging. De Duitse basisprijzen voor vleesvarkens zakten afgelopen vrijdag met 6 cent naar € 1,42 per kilo. Varkensvlees levert deze week hetzelfde op als vorige week. De Vion-varkensprijs ligt deze week 24 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Eind vorig jaar hanteerde Vion nog een ander prijsssysteem. Zodoende komt het werkleijke prijsverschil met eind 2009 op 14 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin uit het zuiden

  WAt zijn het schmiechten, die lui van VION!
  Teveel varkens en dan tussen kerst en nieuwjaar de prijs verlagen met 6 cent! Normaal houden ze de prijs gelijk tussen kerst en nieuwjaar. En zeker bij een tekort indien de prijs met 6 cent verhoogd zou moetne worden.! En dan durven ze ook nog te zeggen d eopbrengstprijzen zijn hoger dan in 2009. En wie betaald dan al dat dure voer. Ze moesten niet 1 varken maar van ons krijgen. je kunt het nu toch wel zien varkensboeren hoe ze met ons om gaan. Ze knijpen ons dicht! Actie gevraagd.

 • no-profile-image

  Jan

  Een echte "star" prijs zo net voor het einde van het jaar.
  En uh, boerin uit het zuiden dat dure voer is voor eigen rekening, maar dat had jij al wel door volgens mij.

 • no-profile-image

  maria

  vion duitsland heeft 3 cent verlaagd ipv
  6 cent, waarom in holland dan toch 6 cent ze volgen toch altijd vion duitsland schrijft men.

 • no-profile-image

  boer asten

  zo zie je maar weer met prijsverhoging loopt vion achter maar als de prijs verlaagt wordt loopt vion voorop. Laatst kwam een varkensinkoper alias varkensboeruitknijper bij mij om varkens te kopen. Het de beste man verzocht om zsm mogelijk mijn erf te verlaten. Ik roep collega,s om dit ook te doen zodat dit vuile spel eens gestopt wordt

 • no-profile-image

  boerke

  maria uit os, volgens mij heeft vion duitsland ook -6 gedaan, of is er iets wat ik niet weet? omdat vion en tonnies min 6 doen hebben ze kennelijk te veel varkens. ik weet wel een manier om er daar minder te krijgen, er zijn slachterij genoeg die niet elke keer het voortouw nemen met niet verhogen of hard zakken(terwijl de onderdelen deze week nagenoeg gelijk blijven) grote schurken zijn het

 • no-profile-image

  muldersman

  ja,ja van alles roepen en weer gewoon meegeven de varkens.
  het zal op zn frans moeten,alles plat gooien en voor de poort gaan liggen.
  maar dat doen we niet want we hebben geen tijd want we moeten "groeien en specialiseren"en we zijn zo arm als de luizen,dus kan het ook niks meer lijen door een week geen varkens te leveren en na tien dagen wat meer korting te krijgen.
  we zijn met zn allen mooi in de aap gelogeerd met de machtige slachterijen,en we staan erbij en kijken erna!!

 • no-profile-image

  mester

  en wat gaat van rooi doen?juist ,precies hetzelfde. europees varkensqwotum zal onze enigste redding zijn en beginnen met min 10% .

 • no-profile-image

  ronald

  Jullie Nederlandse varkenshouders hebben prachtige kans tot actie gemist!! Waarom hebben jullie in de week van 12 december varkens geleverd aan VION??? Vorige week en deze week zitten er 2 slachterijen dicht van VION. Dan hadden ze 3 weken geen varkens gehad en dus grote paniek. Maar jullie in Nederland praten teveel: geen woorden maar daden!

 • no-profile-image

  lawine pijl tk

  waarom lees ik niks over die mest prijzen die helemaal uit de hand lopen , 1000 euro voor 1 wagentje , daar wordt ik meer depri van als die varkens verlaging die trekt wel weer aan maar die mest gaat voor meer buikpijn zorgen lijkt me
  blijft jammer dat gewone gezins bedrijven zo kapot gemaakt worden

 • no-profile-image

  lekker

  van buikpijn krijg je geen beste mest.

 • no-profile-image

  Veel geschreeuw

  Wanneer de acties en daden net zo anoniem zijn als de reacties hier van ons, dan heeft niemand wat te verwachten en verandert er ook helemaal niets.

 • no-profile-image

  lekker

  van uien krijg je ook geen beste mest

 • no-profile-image

  jan

  En er worden nog steeds varkensstallen gebouwd....

 • no-profile-image

  Lezer

  Volgens De Telegraaf wordt mest de gouden toekomst. In andere landen is er tekort aan fosfaat.

 • no-profile-image

  lekker

  hier is te veel fosfaat en in andere landen te weinig, als dat komt doordat we veel voer importeren dan zijn er ook tekorten in andere mineralen.

 • no-profile-image

  Bart

  Ben het met Ronald eens. Begin december hadden we ze droog moeten zetten. Ik heb daar al vaak naar toe geforumt maar iedereen lacht je uit volgens mij. Maar hoe meer we specialiseren hoe harder de slachterijen lachen. Iedereen moet weg met z`n spul. Daar zullen we toch iets voor moeten bedenken om ze droog te kunnen zetten. Misschien moeten we europees bij de basis beginnen. Een inseminatieqouta of iets dergelijks, maar hoe krijg je dat voor mekaar met bedrijfs ki op de bedrijven. Uiteindelijk is sturing in het aanbod de beste optie voor iedere europese varkenshouder !!!!

 • no-profile-image

  john

  komende week begin ik weer hard te snijden in mijn zeugenstapel. Ga dan terug naar 12 a 13 dekkingen i.p.v. de gebruikelijke 15 a 16 dekkingen per week. Dit doe ik tot en met april. Afgelopen jaar heb ik dat ook gedaan. Mijn technisch resulataat is gestegen, geen volle stallen in augustus tot december en mijn bedrijfssaldo heeft er niets onder te lijden gehad!. Ik ben wel normaal gelten in blijven zetten maar mijn oude zeugen en ondermaats presterende zijn er 'versneld' uit gegaan. Laat je management programma maar eens uitrekenen watje produceert als de 20% slechtste zeugen eruit zijn daar verschiet je nog van. Uiteindelijk heeft het me 20 biggen per week gekost. een productie daling van 15% Varkens die in de periode december t/m maart niet naar het slachthuis hoeven. Wat uiteindelijk moet resulteren in hogere varkens en uiteindelijk hogere biggenprijzen.

 • no-profile-image

  Veel geschreeuw

  John, je hebt helemaal gelijk en je voert het ook uit. De meeste varkenshouders zijn echter sterk egoïstisch ingesteld en vinden dat zij moeten roepen, maar dat anderen moeten beginnen. Totaal zinloos dus, maar ja......

 • no-profile-image

  Thomas

  John, je hebt altijd mooie verhalen maar er klopt nooit geen zak van. En degene die denkt dat alleen VION de prijs betaald zit echt te slapen, die tijd is voorbij. Als je het niet wilt zien dan is dat goed, maar niet hier gaan zitten klagen

Laad alle reacties (15)

Of registreer je om te kunnen reageren.