Varkenshouderij

Achtergrond 263 x bekeken 3 reacties

Vion komt dichter bij Duitse varkensprijs

Vion verhoogt zijn Nederlandse varkensprijs voor deze week met 4 cent naar € 1,46 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee komt de Nederlandse varkensprijs van Vion dichter bij zijn Duitse notering. Het prijsverschil is deze week 2 cent per kilo in het voordeel van de Duitsers. Alle Duitse slachterijen verhoogden hun varkensprijzen afgelopen vrijdag met 3 cent naar € 1,48 per killo geslacht-gewicht. Tot en met week 43 lag de Nederlandse en Duitse Vion-varkensprijs praktisch gelijk. Daarna liepen deze noteringen uiteen. Het aanbod van vleesvarkens is in Nederland ruim. Varkensvleesbedrijven slachten deze week volop voor de uitlevering van hun producten voor de kerstdagen. Volgende week zullen de bestellingen van varkensvlees flink afnemen. Duitse slachterijen kunnen nog wat vleesvarkens gebruiken. De Nederlandse Vion-varkensprijs ligt deze week 26 cent per kilo hoger dan een week geleden. Door een prijscorrectie van 10 cent per kilo in week 13 van dit jaar, is het daadwerkelijke prijsverschil met vorig jaar 16 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  Het aanbod is ruim en 4 ct naar boven, dit gaat niet samen. Had het commentaar niet moeten zijn: Gezien de vlot lopende vlees verkopen is een verhoging van 4 ct een terechte weergave van de markt situatie en omdat de kans bestaat dat er teveel varkens naar Duitsland gaan heeft men besloten om 1 ct in te lopen op de Duitse slachterijen

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  waarom loopt derek op de muziek voorop met volgende week lopen de vleesbestellingen weer terug knuppel die je bent je zou ook kunnen schrijven gezien de goede consumptie met de feestdagen zijn we door de vooraden heen het is net of hij de prijs iedere keer wil drukken met zijn praatje zou hij misschien samen met vion naar de kroeg gaan

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  naar aanleiding van 2 mails en een telefoongesprek ja het zat hem nogal hoog dat hij mij wist te achterhalen moet ik mijn exuses aanbieden aan derk het was niet netjes om knuppel te noemen dus bij deze derk mijn oprechte exuses maar na even met hem gekletst te hebben sloot hij bij mijn mening aan je moet in de handel nooit op de muziek vooroplopen en een markbericht moet ONAFHANKELIJK zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.