Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Varkensbeurs volgt Duitsland niet

De beurscommissie in Vleuten volgt de Duitse slachterijen voor volgende week niet helemaal met hun forse prijsverlaging. De Duitse basisprijzen voor vleesvarkens daalden gisteren met 6 cent naar € 1,42 per kilo geslacht-gewicht. Op de varkensbeurs daalt de notering voor levende varkens met 2 cent naar € 1,07 tot € 1,09 per kilo. Geslachte varkens noteren 3 cent lager met € 1,36 tot € 1,38 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is volgende week al snel te groot voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat vlees levert dan overigens niet minder op dan deze week. Door de daling van de varkensprijzen is de stijging van de biggenprijs voorbij. Nederlandse en Duitse vleesvarkenshouders leggen weliswaar vlot biggen op, maar dat is niet het geval in Oost- en Zuid-Europa. Daardoor blijft de Vleutense verwachtingsprijs voor biggen gelijk op 26 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boereke

  Goede actie van de beurs alleen jammer dat ze dat alleen rond de jaar wisseling doen als er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden toch beter op nvv prijs verkopen.

 • no-profile-image

  Bart

  @Boereke,Hoezo goede actie van de beurs !!!!
  Is die min 2 dan nodig. Die indruk heb ik niet. Duitse slachterijen moeten komende week geen varkens aan de haak krijgen. Geen drol aan de vette verdient en als ze de kans krijgen laten ze de boer het gelach betalen. dat kennen we ondertussen wel !!!
  Vroeger waren de Duitsers de prijszetters, maar daar moeten we komende tijd flink voor op gaan letten. Duitse slachterijen beginnen ook NL capriolen te maken wat prijzen betreft.

Of registreer je om te kunnen reageren.