Varkenshouderij

Achtergrond 5 reacties

Van Rooi Meat verlaagt varkensprijs minder dan Vion

De varkensvleesbedrijven Van Rooi Meat en Hilckmann verlagen hun varkensprijzen deze week met 5 cent naar respectievelijk € 1,31 en € 1,33 per kilo geslacht-gewicht. Deze prijsverlaging valt 1 cent lager uit dan die bij Vion. Dat laatstgenoemde bedrijf haalde afgelopen maandag 6 cent van zijn prijs af. Die komt daarmee uit op € 1,41 per kilo. De afzet van varkensvlees loopt deze week moeizaam. Duitse slachterijen zullen hun nieuwe varkensbasisprijzen morgen bekend maken. Het is de vraag hoe de verhouding met de Vereinigungsprijs eruit ziet. Deze prijs bleef afgelopen donderedag onveranderd op € 1,48 per kilo, terwijl de Duitse basisprijzen met 6 cent daalden naar € 1,42 per kilo. De varkensprijs van van Rooi meat ligt deze week 15 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  MAAR 5 cent je weet het leuk te brengen het zijn toch gewoon MAFFIA praktijken de hele vlees sector, is maar goed dat we niet in Italie zitten dan kunnen ze de hele vleesindustrie oprollen .of is dit iets voor europese hof voor prijsafspraken ze elkaar afgelopen donderdag wel gebelt hebben wat doen we volgende week.Zmp onv. dan doen de slachterijen wel -6of-5 de varkens komen toch wel. fijne jaarwisseling en een gezond 2011

 • no-profile-image

  tex

  Heren varkenshouders, vertel mij eens, wie probeert voor volgend jaar de prijzen vast te leggen? Kijk naar de pluimveesector!

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Tex, dat gebeurt al via FamilyFarmers en de afgeleiden van De Heus en Van Drie.

 • no-profile-image

  C

  vanrooi verhoogde week 51 niet de rest wel!!met 1 cent.
  Dus alles weer recht getrokken.

 • no-profile-image

  boerin uit het zuiden

  Vraag en aanbod bepaald de prijs. Dat is zo klaar als een klontje. Maar daar ligt het helemaal niet aan. Het ligt aan het grote machtsmisbruik van Vion. Zij staan veel te ver van de boeren af en is helemaal geen boerencooperatie meer maar een zakkenvuller. Zij zijn alleen maar bezig met hun eigen dikke beurs vullen en het zal hun worst wezen of de beurs van die arme varkensboer die nacht en klaar staat gevuld wordt!!! Zij zijn meer bezig wat ze met die dikke beurs zullen gaan doen. Wordt het golfen dit weekend of gaan we iets anders leuks doen!!!en op maandag begint het vullen van die beurs wederom en denken alweer aan het volgende leuke weekendje...... en liggen niet wakker van een verlaging van min 6. Aktie van de boeren gevraagd om 1 week geen varkens te leveren. Plat met die VION. Wat denken jullie daarvan?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.