Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Prijsverschil Vion Nederland en Duitsland groeit

Vion verhoogt zijn varkensprijs in Nederland voor deze week met 2 cent naar € 1,42 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Daarmee neemt het verschil tussen de Nederlandse en Duitse varkensprijs van Vion toe naar 3 cent per kilo. Vion Nord verhoogde zijn Duitse varkensprijs afgelopen vrijdag met 3 cent naar € 1,45 per kilo. Het aanbods van vleesvarkens is in Duitsland krapper dan in Nederland. Duitse vleesvarkenshouders houden hun slachtrijpe varkens langer vast om de warmte in hun stallen te houden. In Nederland zijn de meeste stallen goed geïsoleerd, waardoor de warmte in die stallen blijft. Nederlandse vleesvarkenshouders houden zich dus gewoon aan hun normale afleverpatroon. Door de hoge voerkosten heeft het geen zin om de dieren langer dan normaal aan te houden. De Vion-varkensprijs ligt deze week 17 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wat en

  wat een kwats, net of in duitsland de stallen niet goed geisoleerd zijn, zo´n onzin ´heb ik lang niet gehoord, waarschijnlijk is de enige verklaring dat VION Nederland gewoon ff een paar centjes aan zich zelf wil geven, doen ze toch altijd die lievertjes.

 • no-profile-image

  Gesloten bedrijf

  VION, Varkenshouders In Opperste Nood.

 • no-profile-image

  boerke

  vorige week schreef marc van lee dat de varkens ondanks het dure voer en de noodzaak voorlopig niet duurder zullen worden. als reden noemde hij dat de suprmarken hun vlees voor langere tijd in kochten, en dat de wereld vol zat met varkensvlees, dus geen reden om te verhogen, ik hoop dat de vleesinkopers dit niet hebben gelezen! en aan de zlto zou ik zeggen. op staande voet ontslaan die man, niet met een goude handdruk maar met een schop onder zijn kont

 • no-profile-image

  beina ex zlto lid

  en die moeten dan onze varkens vermarkten. kadavers, meer krijgen ze niet van mij. en ook alleen maar omdat het moet

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  wanne kwats varkens vasthouden vanwege de temp en dan met deze voerprijzen die derek die hier dit artikeltje schrijft haalt zeker zijn inkomen van de slachterij of gaat er af en toe mee naar de kroeg hij moet gewoon schrijven zoals het is er is teweinig aanbod naar gelang de vraag ze zijn er gewoon niet dus omhoog met die prijs

 • no-profile-image

  boertje

  Veel boeren hebben de varkens nog niet voor duitsland door aanpassing van de maske, maar dat deurt niet lang meer.Ik denk dat VION moet sparen voor een slecht voorjaar ,wanneer de pietrains massaal naar duitsland gaan .Dus zou ik als VION maar zuinig zijn op de huidige leveranciers.

 • no-profile-image

  Jopie snel

  Vion voelt de bui al hangen want ze zijn al aan `t rondbellen voor langere termijn afspraken te maken met de boeren al dan niet vaste leveranciers

 • no-profile-image

  anoniem

  vion verkoopt ongeveer een kwart van het vlees voor langere tijd aan de winkels. maar wat gebeurt er als ze het vlees te goedkoop verkocht hebben met de varkensprijs. juist ja, zakken. dus de prijverlagingen of het niet omhoog gaan van de prijs heeft niets met vraag en aanbod te maken maar met verkeerd verkoop(weggeef) beleid van vion. maar ja, je hoeft niet aan vion te leveren

 • no-profile-image

  boereke

  Een echte varkenshandelaar brengt nu dus zijn varkens naar duitsland en brengt ze niet naar vion [ ook niet om dat ze als enigste zijn vele varkens kan afnemen]

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.