Varkenshouderij

Achtergrond

Duitse varkensprijsverlaging zet vleeshandel onder druk

Doetinchem – De Duitse slachterijen hebben hun varkensnoteringen met zes cent verlaagd. De V-prijs blijft onveranderd.

De verlaging komt tamelijk onverwacht. In Duitsland is sprake van strijd tussen de producentenverenigingen en de slachterijen. De afgelopen weken is de prijs gestegen onder invloed van de druk van de producentenverenigingen. De slachterijen zien nu kans om in deze weken met een vrij groot varkensaanbod en minder vleesafzetmogelijkheden de prijs te drukken. En dat gebeurt zoals wel vaker in Duitsland, met de botte bijl.

Het gevolg is wel dat de vleeshandel meteen onder druk is komen te staan. Afnemers die eerder deze week afspraken maakten over leveringen tegen gelijkblijvende prijs, komen terug op de afspraak en willen bijvoorbeeld kleinere hoeveelheden geleverd krijgen. De slachterij moet dan de resterende hoeveelheid vlees tegen een fiks lagere prijs verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.