Varkenshouderij

Achtergrond 214 x bekeken 15 reacties

Duitse stijging varkensprijs voorbij

De stijging van de varkensprijzen op de Duitse markt lijkt al weer voorbij. De 750 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,45 per kilo geslacht-gewicht hetzelfde op als vorige week woensdag op de Duitse Teleporc-veiling. Dat zou een sterke aanwijzing kunnen zijn dat Duitse slachterijen hun varkensprijzen komende vrijdag onveranderd houden. Varkensvlees levert in ieder geval niet meer geld op. De Duitse Teleporc-varkensprijs ligt deze week 5 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  v voorden

  en terecht. varkensvlees loopt slecht. minder vraag levende varkens vanuit rusland. slachterijen kunnen niet alles dragen

 • no-profile-image

  knor rooi

  het lijkt mij verstandig om hier niet op te reageren

 • no-profile-image

  serieus nadenken

  We hangen allen in de strop, het gaat er alleen nog om wie het langst op zijn benen blijft staan.

 • no-profile-image

  Patrick

  Mijne heren , tegen vele andere toekomstbluf in heb ik begin 2010 een voorspelling in een blog ,,Geen hoop op een goed varkensjaar"gedaan een die geloof ik is uitgekomen.
  Meer nog datzelfde artikel kunnen we eventueel nog enkele jaren in de eerste weken van januari plaatsen geloof mij vredig !

 • no-profile-image

  john

  het is geen goed maar een geen slecht jaar.. voor zowel de vleesvarkens als de zeugen is het gewoon gemiddeld. Lukt het nu niet om rendement te maken dan lukt het nooit niet..

 • no-profile-image

  Grensboer

  Eens met John Brabant, geen goed maar ook geen slecht jaar, gewoon gemiddeld. Patrick heeft veel meer interesse in een grote trekker dan in varkens. Jammer van het aanvankelijk (door zijn ouders) vol goede moed opgestarte bedrijf.

 • no-profile-image

  Jonas

  Als dit geen slecht jaar is, dan zal er voor mij nooit een goed jaar komen, helaas!
  (maar ik geloof het niet!).

 • no-profile-image

  Patrick

  Grensboer (hopelijk woont ge echt niet waar ik vermoed niet ver van een grens...) , Als ge uitspraken doet over bedrijven gelieve dan eeerst eens uw echte naam hieronder te schrijven of zijt ge soms analfabeet? !
  ten tweede Agro Business kft is een bedrijf opgericht in 1993 dewelke verantwoordelijk was voor de privatisatie van de sertes telep Godollo Tangaszdaszag RT Deze geprivatiseerde stek was en is nog altijd een bedrijf in handen van venootschappen waar ik de meerderheidsaandelen in vertegenwoordig voor 51 % en ook de directeursfunctie op mij had en nog steeds heb De functie van mijn ouders in deze zaak is anders dan de buitenwereld maar al te graag wil denken en voor de nadenkers wie de eigenaar is van de andere 49% laat ik mij jullie geruststellen die zijn in handen van mijn vrouw.En als je echt gefustreerd raakt die landgenoot op Fenyöharaszt weer eens gelijk heeft is deze site volgens mij echt niet geschikt om uw fustraties uit te stralen.En wat mijn intresses betreft , ik ben enkel geintresseerd in ondernemen met winst de basis van iedere goed ondernemerschap als dat vandaag met die knorren zou zijn dan dan zou ik die ook zitten hebben maar jammerlijk genoeg is dat niet zo en volgens mij nog lang niet zo >business is business !...

 • no-profile-image

  henkie

  geen slecht jaar?er is geen vleesvarkenshouder die iets verdiend heeft,gewoon gemiddeld slecht.
  als zo blijft valt iedereen om.

 • no-profile-image

  janson

  Duitse stijging varkensprijs voorbij schrijft men hier.
  Vreemd....want de kans op een prijsverhoging morgen is groot.

 • no-profile-image

  boertje

  Jhon jou verhalen gelooft niemand in een gehuurde stal die niet aan 2013 voldoed met allen zeugen als je gesloten was piepte je wel anders of leer eens tellen ps banken hebben hun financiering drastich naar beneden bij gesteld dat doen zo niet als het een gemiddeld jaar was !!!!!!!! ABN amro teminste

 • no-profile-image

  wim

  jullie Nederlanders denken echt nog dat jullie efficienter kunnen produceren dan gans West-Europa wel dan zijn we hier in Vlaanderen toch een stuk verder,
  we zijn hier namelijk tot het bewustzijn gekomen dat het zo niet verder kan en dat ik mijn buurman niet KAN overnemen
  Mensen durf nu eens eerlijk zeggen hoe werkelijk de vork in de steel zit in de varkenshouderij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  brabants boertje

  boertje braband zou je een beetje duidelijker kunnen zijn over wat je gehoord hebt over veranderingen in de financiering bij abn
  zit zelf namelijk bij rabo maar ben toch nieuwsgierig

 • no-profile-image

  boerke

  vandaag gelezen in het eindhovens dagblad. varkensprijs zal de voerprijsstijging niet volgen omdat de supermarkten het vlees voor langere tijd inkopen(citaat van mark van lee, vion) dus vion verkoopt de varkens voor een langere periode, zonder met ons te overleggen of de prijs wel kostendekkend met een beetje marge is.vion en de winkels zullen wel een goede marge hebben, en de boertjes moeten het maar uitzoeken

 • no-profile-image

  janson

  + 3.
  Zie je wel!!!
  Volgende week nog duurder en dan voorlopig niet meer zakken.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.