Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

Correctie varkensprijs op Duitse Teleporc-veiling

De 1.037 aangeboden vleesvarkens brachten vandaag met € 1,48 zo'n 3 cent per kilo meer op dan een week geleden op de Duitse internetveiling Teleporc. De prijsstijging is een correctie op de prijsverhoging van de Duitse slachterijen. Die verhoogden hun varkensprijzen afgelopen vrijdag met 3 cent naar € 1,45 per kilo. Varkensvlees levert naar verwachting eind deze week niet meer geld op dan eind vorige week. Duitse slachterijen zullen hun varkensprijzen aanstaande vrijdag dan ook gelijk houden.De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 12 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Heinrich

  Wat een onzin weer, je moet iets minder naar de handel luisteren. Die horen op hun beurt alleen maar de slachterijen. Feit is: De handel loopt goed door, met vleeshandel er achteraan. een goede reden om 3 cent te verhogen a.s. vrijdag.

 • no-profile-image

  ww

  Dit comentaar slaat weer nergens op, vleesverkoop loopt als een speer. Gebruik je oren eens en laat ze niet hangen naar die ene slachterij

 • no-profile-image

  boerke

  als ik vion was(en ook andere slachterije) zou ik het vlees voor de komende tijd maar niet te goedkoop van de hand doen, ze kunnen zich daar wel eens flink mee in de vingers snijden. de varkens zijn voor we het weten 20 cent duurder. dus vleesverkopers, hou daar effe rekening mee in je onderhandelingen. als jullie dat niet doen kunnen jullie de prijs weer niet verhogen en moeten jullie weer een smoesje verzinnen bv het is beina carneval, of de mensen geven geen geld uit aan duurdere delen, of de dollar is te goedkoop, of ze krijgen het vlees niet verzekerd, of ..... GEWOON EEN EERLIJKE PRIJS VRAGEN ZODAT WIJ OOK EEN KEER WAT KUNNEN VERDIENEN

 • no-profile-image

  Bestuurder

  De smoesjes van carnaval en dollars kennen de boeren ook. Ze zijn druk met de varkens, aan het bouwen of het internetten, maar ondertussen allemaal individualisten. Geen tijd om eens het voortouw te nemen in producentenbelangen. Liever weer een buurman die kapot gaat.

 • no-profile-image

  Bart

  Of vanaf vandaag geen enkel varken meer leveren in west-Europa totdat de prijs 20 cent verhoogt is. Hebben ze een behoorlijke hekel aan voor de Kerst.
  Als we dat met z`n allen af zouden kunnen spreken hebben we een probleem opgelost.
  Wij zijn immers grondstof leverancier van de vleesverwerkers en de rest van de schakel.
  We laten met ons sollen !!!!!
  De prijzen staan nog 20 cent te laag.
  Bestuurder Deurne, Als je bestuurder bent bij die club uit Tilburg of tegenwoordig den Bosch zul je snel teruggefloten worden door je baasje met je idee voor samenzwering. Daar zit die club niet op te wachten.

 • no-profile-image

  boerke

  hoe ziet een producentenvereniging er dan uit, bestuurder uit deurse?ik vind het hoog tijd dat er meer gebeurt als praten, van de slachtereije hoeven we het niet meer te hebben. die zullen morgen de prijs wel laten staan, ondanks dat ze schreewen om varkens

 • no-profile-image

  Bart

  +3 Duitsland.
  @Derk, zou je niet eens naar de slachterijen willen luisteren , maar eens naar de markt kijken. Je zit er meer naast met je marktcommentaar als dat je het goed hebt.
  Volgens mij is de NVV de enige geweest de laatste tijd die een juist marktcommentaar gegeven heeft. Van de zomer al met die absurde Vion verlagingen en nu weer.
  Ik vindt dat we als sector op moeten letten met welk commentaar sommige bedrijven komen want er spelen teveel belangen mee.
  Ik doel daarmee op Boerderij, AGD en DCA. Deze drie partijen werken volop mee aan stemmingmakerij en daar is onze sector niet mee geholpen. Ik doel dan niet alleen op de varkens maar ook op andere produkten zoals mest enz.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.