Varkenshouderij

Achtergrond 190 x bekeken 5 reacties

Biggennotering gaat mee met varkensprijs

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met 1 euro naar 27 euro per stuk. Deze prijsverhoging is een gevolg van de stijging van de varkensprijzen met 2 cent per kilo. Vermeerderaars en vleesvarkenshouders hebben de prijsstijgingen hard nodig, omdat zij de afgelopen jaren forse verliezen leden. Varkensvlees moet bij supermarkten ook meer geld opleveren om de prijsstijgingen in de benen te houden. Daar wrint hem de schoen nogal eens. Varkensvlees is in supermarkten een stuntartikel om klanten te trekken, net zoals wasmiddelen. Mogelijk kan het Good Farming Star-project van Vion en Albert Heijn daar verandering in brengen. De DPP-biggenprijs ligt deze week 4 euro per stuk lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mester

  Als de biggenprijs nu eens bleef staan dan is er voor de mester ook nog iets te verdienen, maarnee de vette prijs omhoog dan maar ook de biggen prijs omhoog, terwijl de handel niets eens loopt!! Hoe zo kan de mester dan nog iets verdienen als je ook al eens goed draait???

 • no-profile-image

  bberend

  Wie zal er met een biggenprijs van 27 euro het meeste verdienen cq verliezen. De richtprijs ligt op 35 euro. Zorg dat je de biggen voor die prijs in het hok krijgt!

 • no-profile-image

  christine

  Al die commentaar op die kleine euro bij voor biggetjes; kweek ze zelf eens!!!!!!dan zul je aan den lijve ondervinden dat de biggen veel te goedkoop geprijsd staan!!

 • no-profile-image

  mester

  planten kweek je!!! varkens fok je!!

 • no-profile-image

  hier

  zeker en vast

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.