Varkenshouderij

Achtergrond

West-Australië voert maatregelen voor welzijn in

De regering van West-Australië heeft nieuwe welzijnsmaatregelen bekendgemaakt ter verbetering van het welzijn van varkens.

Dat meldt internetnieuwsdienst Pigprogress.

De belangrijkste maatregelen betreffen een oppervlakteeis voor de varkenshokken en een maximale verblijfsduur van zes weken voor zeugen in een kraambox. Vanaf 2017 mogen drachtige zeugen maximaal zes weken worden gehouden in een boxenstal voor dragende zeugen.

Overtreding van de welzijnsvoorschriften kunnen worden beboet met een maximum boete van 2.500 australische dollar (1.782 euro). De nieuwe welzijnsmaatregelen zijn afgeleid van de Australische welzijnscode voor varkens uit 2008. De regels worden doorgevoerd na een uitgebreide consultatie bij de West-Australische varkenshouders, varkenshouderijorganisaties en dierenwelzijnorganisaties. Volgens minister Terry Redman van landbouw is de doelstelling van de Australische regering te komen tot een balans tussen de behoeften van de varkens en de commerciële belangen van de varkenshouder.

Of registreer je om te kunnen reageren.