Varkenshouderij

Achtergrond 235 x bekeken 1 reactie

Vion verliest grote baconorder

Asda, de tweede supermarkt van Groot-Brittannië, heeft de order voor het leveren van bacon en gammon door Vion onverwachts opgezegd.

Het verliezen van de grote opdracht leidt tot het verdwijnen van 180 van de 600 banen bij Vion’s baconfabriek in het Oost-Engelse Scunthorpe.en weg bij Britse fabriek

Beide bedrijven melden geen reden voor de beslissing. Een woordvoerder van Vion UK deelt desgevraagd mee 'dat het niet over prijzen ging'. Asda gaat de bacon en gammon voortaan bij andere leveranciers halen waar volgens de supermarkt juist 385 banen worden gecreeërd. Asda stelt nadrukkelijk dat het aandeel Brits product niet zal verminderen en eerder kan toenemen.

Vion blijft de supermarkt, een dochter van het Amerikaanse WalMart, als ‘belangrijke en gewaardeerde leverancier’ wel kip, lamsvlees en varkensvlees leveren. Steve Francis, directeur van de divisie varkensvlees bij Vion UK: "Wij zijn duidelijk zeer teleurgesteld door dit nieuws. We hebben intensief gesproken met onze partners in de keten om de gevolgen te verkleinen maar helaas is er geen alternatief dan dit bedrijf te herstructureren."
Vion begint nu met de verplichte 90-dagen inspraakronde met het betrokken personeel in Scunthorpe.

Eén reactie

  • no-profile-image

    ex vion

    Och vion, nu voel je zelf wat ook jullie met je eigen klanten doet in moeilijke tijden alleen zetten jullie het mes op de keel van je klanten terwijl het ook nog zlto leden zijn!

Of registreer je om te kunnen reageren.