Varkenshouderij

Achtergrond 9 reacties

Topambtenaar: samenvoeging EZ en LNV onlogisch

De samenvoeging van de departementen van Landbouw en Economische Zaken in het nieuwe ministerie Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is onlogisch.

Dat zegt topambtenaar Roel Bekker in NRC. "LNV is gericht op één grote bedrijfstak, landbouw en voedsel. Ze hebben een eigen internationale vertegenwoordiging, een eigen universiteit. Het is een tamelijk autarkisch departement. LNV maakt specifieke wetten voor de landbouw. Bij EZ doen ze precies het tegenovergestelde."

Volgens Bekker zijn departementen politiek belangrijk. "Ze bepalen de politieke grootheid." CDA-onderhandelaar Maxime Verhagen kreeg door de samenvoeging een groot ministerie onder zich.

Bekker was als secretaris- generaal Vernieuwing Rijksdienst verantwoordelijk voor het inperken van het ambtenarencorps.

Zie ook NRC.nl

Foto

Ger Timmer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerard

  misschien is die tobambtenaar ook wel bang dat de samenvoeging veel ambtenarenbanen zou kunnen kosten.
  logisch dat hij niet enthousiast is.

 • no-profile-image

  Han

  Ik hoop dat dhr. Bekkers ook eens na het onlogische beleid van de afgelopen jaren wil kijken. Wie verzint het om subsidie te stoppen in producties waarvan de prijzen onder druk staan door overproductie? Of het ruimen van gezonde dieren te verplichten in mijn ogen onlogisch zeker als we via medicatie (vaccinatie) het probleem uit de wereld kunnen helpen. Ik zie dan ook veel eleid van NLV dat erg onogisch en oneconomish is geweest,laat economische zaken maar een keer proberen of zij meer verstand van economie hebben en diervriendelijker zijn.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Jouw mening kennen we al wel herkauwer, maar wat heb jij eigenlijk gepresteert ???????

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Het zou fijn zijn als LNV iets van EZ zou leren, nl: stoppen met het uitstorten van een hoop onzin over de sector. Laat ze dus maar mooi bij EZ, misschien kunnen ze dan uiteindelijk met de landbouw omgaan zoals EZ met het bedrijfsleven omgaat, stimulerend ipv beperkend. En wat die eigen universiteit betreft: opheffen die handel, met ingang van gisteren. Een schandvlek voor dit land.

 • no-profile-image

  Piggy

  Herkauwer heeft zoveel tijd over om op forums te reageren dat ik in ieder geval denk dat hij nog nooit niets gepresteerd heeft. Alleen op iedereen kankeren achterover in een stoel volgens mij. Dat is nou niet bepaald jezelf nuttig maken in de maatschappij !!!
  Ik vindt overigens wel dat Bekkers gedeeltelijk gelijk heeft, maar landbouw moet onder economische zaken wel kunnen, maar dan in de vorm dat de bedrijfstak serieus genomen wordt en met genoeg uitstraling naar het buitenland.

 • no-profile-image

  Meindert van den Hengel

  Als de politiek, cq.de kiezers, bepalen dat ministeries worden samengevoegd is het aan de ambtenaar om daar uitvoering aan te geven,niet om commentaar te leveren.Deze uitlatingen zijn het bewijs dat Nederland grotendeels door de ambtelijke macht wordt geregeerd.

 • no-profile-image

  boer

  Als die N van LNV maar weggaat, dan vind ik alles prima.

 • no-profile-image

  gewoon veehoudertje

  boeren hebben voldoende aan een ministerie van ez.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Laten ze maar beginnen met die Bekkers weg te saneren. Half wachtgeld is nog veel te dik betaald voor zo'n slabberdragende dorknoper. En zo kunnen er nog heel wat van die nikpresterende potentaten de laan uit gebonjourd worden. Dat zet tenminste zoden aan de dijk!

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.