Varkenshouderij

Achtergrond 216 x bekeken 27 reacties

Tönnies verhoogt varkensprijs

Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies verhoogt zijn varkensprijs vandaag met 2 cent naar € 1,42 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Daarmee komt deze prijs weer op hetzelfde niveau als de notering van de Duitse organisatie van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch. Die verhoogde haar varkensprijs vorige week vrijdag al met 2 cent naar € 1,42 per kilo. De Duitse slachterijen Tönnies en Vion Nord volgden die prijsverhoging toen niet en hielden hun noteringen gelijk op € 1,40 per kilo. Vion Nord verhoogt zijn varkensprijs deze week ook met 2 cent naar € 1,42 per kilo. De varkensprijs van Tönnies ligt deze week 7 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Vleesvarkenshouders hebben de hogere varkensprijs hard nodig om hun verliezen te verminderen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bijna ex vionleverancier

  als vion vandaag geen 2 cent of meer verhoogd hebben ze kennelijk te veel varkens om ze goed te kunnen verkopen. ik zal ze dan wel wat helpen, de mijne gaan dan wel ergens anders heen, en dat zouden meer mensen moeten doen om vion te helpen.zodat ze een keer met de vuist op tafel te kunen slaan tegenover de afnemers van vion. bij een minder aanbod voor vion hoeven ze tenminsten niet af te geven

 • no-profile-image

  boertje

  Helemaal mee eens allen ze zijn allemaal even slecht. zie berichten deze week prijs 30% hoger herhaal 30% hoger ( ps of het allen de slachterijen zijn het is de onkunde van de verkoop en de macht van de inkoop. )

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  De meeste roepen maar wat op internet, blijven ondertussen VION/ZLTO/Topigs netjes trouw. Vooral in Brabant, grote mond, maar verder......

 • no-profile-image

  boerke

  boerke brabant heeft zijn lidmaatschap opgezegd, op 1 jan 2011 ben ik een vrij en gelukkig man. het enige waar de zlto het over kan hebben is een biggetjes race en andere onzin. allemaal wel belangrijk maar tegen vion durven ze niks te zeggen. en een goede varkensprijs is toch wel heel belangrijk. de rest komt dan vanzelf

 • no-profile-image

  boerke

  ik ben in januarie bij vion weggegaan en al vele zijn me dit jaar al gevolgd

 • no-profile-image

  john

  41 euro.. dat is ook het gemiddelde waar de bank mee telt. kan je ze daarr niet voor maken (incl. rente + aflossing) dan heb je geen toekomst volgens de bank. En als ik eerlijk ben dan hebben ze daar ook wel gelijk in.

 • no-profile-image

  johan

  Vion is ondertussen al een hoop klanten kwijt geraakt, ik ken een aantal boeren die meer dan 50 duizend varkens per jaar afleveren en die zijn sinds een paar maanden met de varkens naar duitsland!

  Tja, die niet horen wil moet maar voelen. Scheelt gewoon teveel geld om ze aan vion te leveren.

 • no-profile-image

  Piggy

  Als ze dan naar Vion Duitsland gaan hebben we nog niets gewonnen. Overigens vindt ik persoonlijk dat èn Westfleish, èn Thonnies, allebei geen haar beter zijn dan Vion. Die melken je net zover uit. De West Europese varkenshouderij moet als een haas gaan zorgen dat ze de afzet zelf kunnen regelen en anders blijven we de speelbal van de slachterijen. Maakt niet uit waar ze heen gaan.
  Ik vindt dat je Vion moet laten voelen dat het menens is door je lidmaatschap bij LTO per direct op te zeggen. Dat is een koeienclub die zijn grote geld verdient via de varkenshouderij met het slachten, rendac enzovoorts. Als je dat nu nog niet inziet na de uitspraken van Huijbers de laatste weken dan ben je het niet waard dat je varkenshouder bent volgens mij.
  Onder de grote slachterijen komen wij nooit uit als producent, maar als wij die ook nog het heft in handen geven om de prijs te bepalen zijn we net een stelletje sinaasappels die continu uitgeperst worden !!!!
  Dat is waar LTO voor op moet komen en dat zullen ze nooit doen tegen hun eigen financier (vion en sobel).
  Dan is er maar èèn oplossing en dat is de regie zelf als varkenshouderij weer in handen proberen te krijgen.

 • no-profile-image

  boertje

  Ik vind moet niet met dt.
  Wat is de macht van grootwinkel bedrijven zoals AH en Jumbo? Hoeveel wordt er werkelijk door de slachterijen verdiend? De markt is altijd aan het veranderen, misschien is het wel de oplossing om huis aan huis rond te gaan met vlees, zo heb je helemaal zelf de regie in handen maar of dat de oplossing is, ik weet het ook niet.

 • no-profile-image

  Brabo

  Hallo John Brabant,
  Van de week met de Rambobank gesproken, weet je wat die voor lange termijnprijs voor de vleesvarkens hanteren, schrikt u niet €1,245 , tjonge daar kan toch geen hond ze voor produceren of toch wel? ik in geen geval niet dus wat de toekomst brengt?

 • no-profile-image

  putlucht

  een pot nat: rabo,zlto,vion,overheid.

 • no-profile-image

  jan

  ge vergeet de chv nog !

 • no-profile-image

  Piggy

  Agrifirm is dat nu toch geworden, de CHV ????

 • no-profile-image

  karel

  Er is elke keer maar een winnaar, de consument , zij kunnen de sector maken of breken, maar kunnen ten alle tijden voor weinig goed eten.

 • no-profile-image

  john

  in nederland missen we gewoon een goed sturend orgaan... we zijn nog met 7000 varkenshouders met ieder een eigen plan we kunnen werken. Nog 6 weken dan is het januari.. als we dan weer als een dolle zeugen blijven insemineren krijgen we weer dezelfde lage biggenprijzen in september t/m met november als de afgelopen jaren. Hier komen natuurlijk nog de lage bijbehorende vleesvarkensprijzen in de periode december t/m februari bij. Opgebouwde rendementen worden in deze periode weggegooid. goede voorlichting op het gebied van productie planning is nodig om onze rendementen op te krikken. van de handel hoeven we niet veel te verwachten. handelaren kijken niet op de lange termijn maar proberen alle varkens van dag tot dag te plaatsen en ondertussen een paar eurotjes mee te snoepen. De voermannen zien liever alleen maar volle stallen. De boekhouder alleen maar lage kosten. De bank kijkt alleen maar naar de zekerheden op een bedrijf.. Maar de grote vraag is: wie helpt ons aan betere rendementen?! Volle stallen en kostprijs verlaging door schaalvergroten momenteel in ieder geval niet.

 • no-profile-image

  BOERKE

  john, jij denk nog dat de te lage varkensprijs komt doordat er teveel varkens zijn. je zit er helemaal naast. alle opgegeven varkens gaan goed weg. ze hebben er liever nog een paar meer en er gaat niks in de vriezer. we moeten naar max havelaar of fair trade vlees, en diudelijk maken wat onze negatieve . en de waardeloos hoge marge van de winkels is. ook moeten we de grote slachterije aanspreken op hun verandwoordelijkheid om niet altijd maar te zakken met de prijs, maar ook eens een keer zijn ballen te laten zien tegenover de maffiabende die zich winkels noemen

 • no-profile-image

  biggenfokker

  1.245 € zegt helemaal niets als de voerprijs 15 € word en mest 7 € word maar even goed wordt de vleesprijs 1.50 €. Ons pa zei vroeger al de bank waait met de wind mee, gaat het een paar jaar goed kan alles zit het even tegen kan niets. En zo blijkt het wel geschiedenis herhaalt zich.

 • no-profile-image

  Boer

  Reden des te meer biggenfokker om minder afhankelijk te worden van de bank. Dat lijkt vreemd, maar in Duitsland werkt een varkenshouder voornamelijk met goedkoop familiekapitaal. Een Duitse vleesvarkenshouder hoor je dan ook nauwelijks piepen, terwijl hij toch biggen koopt van 50 euro op het hok.

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Maar in duitsland draait alles om 'groene 'energie levert meer winst als de rest, dit kan ook niet goed gaan.

 • no-profile-image

  collega

  alleen reakties van varkenshouders als het over de direkte inkomsten gaat, zie diverse vraagstukken indeze. Opbrengst big geeft veel reakties. Veesvarkensprijs geeft veel reakties als het over de echte collegiale oplossing gaat worden de reakties een stuk minder De een zijn dood is de ander zijn brood ( of was het andersom ??? ) Laten we eerlijk zijn Zo collegiaal zijn we toch niet.

 • no-profile-image

  varkens

  Mijn brood, de ander zijn dood? Mijn collegialiteit reikt niet verder dan vertellen wat de ander verkeerd doet, of in mijn ogen beter kan.

 • no-profile-image

  john

  Er zitten twee varkenshouders aan de toog. Zegt de een tegen de ander de varkens blijven wel lang laag zeg. ja zegt de ander dat merk ik ook!. Hoe lang denk je dit vol te houden vraagt hij terug.. Niet heel lang meer, de bank doet al moeilijk antwoord de ander. Ondertussen kijkt hij in zijn eigen portemonnee en ziet dat hij nog wel even door kan en zegt: in vind het eigenlijk wel prima zo! en ondertussen denkt hij: ik verlies nu wel een deel maar als de ander dadelijk afgevallen is krijg ik dubbel zoveel terug!.

 • no-profile-image

  toezichthouder

  alles is nog gelukkig onder controle. Nu regelen de varkenshouders het zelf nog dat er de nodige gaan afvallen door elkaar niets te gunnen.( met hulp van de cooperaties ) Die paar die er dan nog zijn of mogelijk iets langer volhouden zal ik dan maar extra op gaan controleren

 • no-profile-image

  brabantsduitserke

  john uit brabant het is net stoelendans deden we vroeger op de kleuterschool
  ook

 • no-profile-image

  stoelen

  Bij die paar laatste stoelen waren de poten half doorgezaagd , weet je nog

 • no-profile-image

  stoelen

  Bij die paar laatste stoelen waren de poten half doorgezaagd weet je nog

 • no-profile-image

  john

  ik gun iedere andere boer een stoel zolang hij maar van mijn stoel afblijft!

Laad alle reacties (23)

Of registreer je om te kunnen reageren.