Varkenshouderij

Achtergrond 220 x bekeken 1 reactie

Sterk verbeterd resultaat van Danish Crown

Danish Crown heeft in het afgelopen boekjaar de winst verbeterd met 65 miljoen euro.

Op de onderste lijn was het resultaat daardoor 221 miljoen euro tegen 156 miljoen in het voorafgaande jaar. De omzet belandde op iets meer dan 6 miljard euro. Dat was 60 miljoen meer dan in 2008/09. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het Deense vleesconcern vanmiddag heeft gepresenteerd.

De concernleiding is buitengewoon content met de uitkomsten. In de toelichting wordt gesproken van het hoogste resultaat ooit en massieve vooruitgang. Deze is vooral te danken aan het gereduceerde kostenniveau in de slachterijen in Denemarken en de goede resultaten van de buitenlandse maatschappijen, waaronder die van vleeswarendochter Tulip Food, zo delen directie en bestuur mee.

Ook de export op de buitenlandse markten verliep vlot. Een positieve factor was voorts de lage rente. Voor de vleesvarkensleveranciers betekent de positieve winstontwikkeling dat er een nabetaling wordt uitgekeerd van 12,8 cent per kilo. Dat is ook aanzienlijk meer dan wat Danish Crown in andere jaren heeft betaald. Bestuurstopman Niels Mikkelsen stelt daarbij tevreden vast dat het concern dit jaar met zijn vleesprijs in de top van de markt heeft gezeten. “De Deense boeren staan echter nog steeds sterk onder druk,” onderstreept hij.

Eén reactie

  • no-profile-image

    varkenshouder

    Jammer dat vion geen nabetaling kent.

Of registreer je om te kunnen reageren.