Varkenshouderij

Achtergrond

GIQS wil communicatie aanpakken

Het Duits/Nederlandse researchplatform voor de varkenssector, het GIQS, wil de ontwikkeling van de standaardisering van de onderlinge communicatiesystemen en databases aanpakken.

Dat kondigt de leiding van GIQS in Bonn aan na een succesvol verloop van het tweede Rondetafeloverleg in Bonn. Dit door het Nederlandse PVV opgezette overleg – in Duitsland draaiend onder de titel Bonner Runde – had begin november het thema transparantie en informatieuitwisseling in de varkenssecor op de agenda.

De gegevens aan weerszijden van de grens over veterinaire zaken en productkwaliteit zijn wel electronisch beschikbaar, maar de systemen lopen uiteen en dat remt de communicatie. Tevens is nog niet duidelijk welke informatie voor alle partijen relevant en/of belangrijk zijn. Aan het Rondetafeloverleg in Bonn doen een reeks verschillende spelers en instanties uit de sector mee. In het komende voorjaar zal een derde ronde worden gehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.