Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Duitse verwerkers negeren adviesnoteringen producentenverenigingen

De Duitse varkensslachterijen houden de vleesprijs lager dan de leveranciers menen dat die op grond van de levendige vraag moet zijn.

Dat signaleert landbouwmarktbureau AMI. Volgens het bureau zijn de verwerkers de opvatting toegedaan dat de adviesnotering – de zg. Vereinigungspreis – hoger is dan de vleesmarkt qua opbrengst toelaat en blijft een aantal slachterijen daarom ‘huisprijzen’ uitbetalen, ondanks een met name in het noorden vrij krap aanbod en een vlotte afzet. “Niettemin is ook sprake van toeslagen, zodat in ieder geval ten noorden van de Main-lijn de vleesprijzen waarschijnlijk dicht bij de adviesnoteringen van de producentenverenigingen liggen,” aldus AMI.

Varkenshoudersorganisatie ISN is met de kerstmaand december in aantocht optimistisch gestemd over de komende prijsontwikkeling. “De kansen dat het huidige prijsniveau kan worden gehandhaafd zijn veelbelovend.” Duitsland heeft met de vleesprijzen de koploperspositie in Europa de afgelopen vorige week weten te heroveren met in de lopende week een notering van 1,366 euro per kilo, zo blijkt uit de lopende monitoring van de ISN.

Of registreer je om te kunnen reageren.