Varkenshouderij

Achtergrond 367 x bekeken

Agromekprijs voor nieuw varkensvoer

Een methode om koolzaadproteïne te fermenteren, zodat koolzaadkoeken en –schroot een grotere rol kunnen spelen als varkensvoer is vandaag onderscheiden met de Agromekprijs 2010 voor de varkenshouderij.

De jury van de Deense mechanisatiebeurs meent dat het product van toeleverancier Vådfodereksperten AS baanbrekend kan zijn voor de bedrijfstak.

Tot dusver kon koolzaad namelijk niet worden gebruikt als proteïnevoer op grond van onder meer het gehalte aan bitterstoffen, zo heet het in de toelichting. De jury kende ook een varkenshouderijprijs toe aan een spoelsysteem voor de reiniging van waterleidingsbuizen en ventielen op voerautomaten: “Een simpele en goedkope oplossing die schoon drinkwater waarborgt,” aldus de jury over dit product van Skiold AS.

Of registreer je om te kunnen reageren.