Varkenshouderij

Achtergrond 348 x bekeken 2 reacties

Acties bij grootste Franse vleesbedrijf

Boze Franse veehouders houden sinds zondag de slachthuizen en vleesfabrieken van Bigard, het grootste vleesbedrijf van het land, geblokkeerd.

Franse veehouders, zowel in de rundvee- als in de varkenssector, dreigen al tijden met acties om een betere prijs waarin de hogere voerkosten verdisconteerd zijn. Met hun acties bij Bigard voegen de rundveeboeren nu de daad bij het woord. Bij de meeste slachthuizen trokken ze met enkele tientallen tractoren en een per bus aangevoerde sympathisanten naar het slachthuis om daar de poort geblokkeerd te houden. Bij de vestiging in Castres, één van de grootste van de groep, ging het alles bij elkaar om enkele honderden demonstranten.

Bigard is met ruim 530.000 ton vlees, waarvan 65 procent rundvlees en 30 procent varkensvlees, per jaar een voor de hand liggend doelwit. Het bedrijf heeft 17 vestigingen in heel Frankrijk, waaronder negen waar ook wordt geslacht. Bigard werkt voornamelijk voor de binnenlandse markt maar voert ook producten uit naar Spanje, Portugal en Griekenland.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gerrie

    Wordt weer eens tijd dat de gewone kleine slager en de veemarkten terug komen, inplaats van al die monopolieboeven en overheid die onder het mom van voedselveiligheid en dierziekten hun zakken zitten te vullen. Vlees uit de supermarkt is doorgaans niet te pruimen, vooral varkensvlees smaakt altijd naar de beer. Stinkt de pan uit. Bah.

  • no-profile-image

    freek

    het is ook staken of actie voeren daar geen wonder dat de pensioen leeftijd omhoog moet er gebeurt niets dat ze nog geen vakantie hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.