Varkenshouderij

Achtergrond 332 x bekeken 3 reacties

Vleuten overweegt groter koppel biggen

De beurscomisie in Vleuten overweegt om de koppelgrootte van biggen aan te passen. Wanneer dit gebeurt is nog niet bekend. Dat bleek gisteravond op een vergadering met de afdeling Varkenshouderij van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee in café De Posthoorn in Montfoort.
De koppelgrootte voor de Vleutense biggenprijs is tot nu toe 120 stuks. De beurscommissie overweegt dat te verhogen naar zo'n 200 stuks. Daarmee sluit die hoeveelheid aan bij het afleverpatroon van een familiebedrijf met 375 vermeerderingszeugen. Met een productie van 28 biggen per zeug per jaar levert zo'n bedrijf 10.500 biggen per jaar af. Dat zijn er ruim 200 per week. Een omwisseling van de toeslagen op de Vleutense biggenprijs komt er voorlopig nog niet. "Daarmee verandert de hoogte van de biggenprijs niet", zegt Piet de Koning, voorzitter van de Vleutense varkensbeurs.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vleesvarkenshouder

  Het grote verschil zit niet in de aantallen, maar in de kwaliteit. Beursprijs komt overeen met muiterbiggen voor slacht of verre export, die verder niemand meer wil. Weten die beursmannen dat echt niet of zijn ze zo verschrikkelijk dom?

 • no-profile-image

  pietje

  Wat een verschrikkelijk achterhaald iets, die beurs van 'vleuten'.
  De biggennotering slaat werkelijk nergens op, en de vleesvarkensnotering is overgenomen van de duitse noteringen die op vrijdagochtend bekend worden gemaakt. Laat die kliek van zichzelf belangrijk vindende handelaren iets nuttig gaan doen.

 • no-profile-image

  varken

  Het is toch duidelijk dat handelaren de biggenprijs niet transparant willen houden. Daar kunnen ze dan weer meer marge op de toeslag aan over houden. Ik ben daar overigens niet helemaal tegen omdat we het beetje handel wat er nog is in de varkenswereld misschien wel eens moeten proberen te houden bij die biggen. Ik zou die handel ook heel graag in de vleesvarkens wereld terug zien komen !!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.