Varkenshouderij

Achtergrond 158 x bekeken

Vion-varkensprijs in de pas met Duitsland

Vion blijft met zijn Nederlandse varkensprijs keurig in de pas lopen met de noteringen van Duitse varkensslachterijen. Die prijs blijft deze week onveranderd op € 1,37 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij. Vion betaalt daarmee in Nederland een hogere varkensprijs uit dan zijn Duitse collega's. Die stappen deze week bijna allemaal over op het AutoFOM- in plaats van FOM-classificatiesysteem. Daardoor leveren vleesvarkens deze week in Duitsland minstens 2 cent per kilo minder op dan vorige week.
Varkensvlees levert niet of nauwelijks meer geld op. Alleen voor varkensspek ontvangt Vion 5 cent per kilo meer. De opbrengst van de overige onderdelen van het varkenskarkas blijft gelijk. Het hele varkenskarkas levert zodoende ruim 0,2 cent per kilo meer op. Het aanbod van vleesvarkens is voldoende voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. De Vion-varkensprijs ligt deze week 15 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Door de systeemwijziging in week 13 van dit jaar ontvangen vleesvarkenshouders in werkelijkheid 5 cent per kilo meer voor hun slachtrijpe dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.