Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Varkensbeurs wijkt af van Duitsers

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar verwachtingsprijzen voor vleesvarkens voor volgende week met 1 cent per kilo. Levende varkens noteren daarmee € 1,02 tot € 1,04 en geslachte varkens € 1,30 tot € 1,32 per kilo. De Vleutense varkensprijzen wijken daarmee af van de tendens in Duitsland. Duitse varkensslachterijen hielden hun varkensprijzen vanmiddag onveranderd op € 1,37 per kilo. Varkensvlees gaat prijshoudend van de hand. Desondanks willen Nederlandse slachterijen hun varkensnoteringen volgende week met enkele centen per kilo verlagen. Zij betalen hogere prijzen voor vleesvarkens dan Duitse slachterijen. Zeker na de invoering van het nieuwe classificatiessysteem AutoFom in plaats van FOM brengen vleesvarkens in Duitsland enkele centen per kilo minder op. Duitse varkensslachterijen zullen hun varkensprijzen binnenkort naar verwachting dan ook verhogen. Daartoe zal de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch het initiatief moeten nemen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Varken

  Wordt de autofom ingevoerd om de varkens 2 cent goedkoper in te kunnen kopen of om een varken beter te kunnen kwalificeren. Al met al, iedere verandering in classificatiesystemen wordt uiteindelijk door de boer betaald en hij wordt ook in de hoek gedreven.
  We moeten toe naar een gelijk classificatiesysteem in West-Europa om niet iedere keer genaaid te worden. Eèn EU, dan ook èèn classificatiesysteem. De leverancier moet duidelijkheid in classificatie hebben en daar moeten wij als sector toch de grote hand in gaan hebben en boven de slachterijen gaan staan !!!!! Zolang dat niet is levend gaan verkopen.

 • no-profile-image

  boer

  Ben ik het niet mee eens Varken uit Brabant. Het mooie van verschillende uitbetalingssystemen is dat er keuze is. Je moet het uitbetalingssysteem zoeken dat bij je varkens past. Dus geem vette varkens of autofom in Duitsland en geen luxe pietrains levend naar oost Europa.

 • no-profile-image

  boer

  Correctie: Geen vette varkens OP autofom in Duitsland.

 • no-profile-image

  varken

  Ben ik het niet mee eens. Als een slachterij graag vleesrijke varkens heeft dan moet die slachterij haar uitbetalingssysteem maar aanpassen door vleesrijke varkens beter te waarderen, en niet door een ander classificatie systeem. Ik blijf voorstander van èèn en het zelfde classificatie systeem voor west-europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.