Varkenshouderij

Achtergrond

PVV: geen aanvullende maatregelen tegen Aujeszky

Het Productschap Vee en Vlees neemt voorlopig geen aanvullende maatregelen in verband met de uitbraak van de Ziekte van Aujeszky in Zuid-Frankrijk.

Wel adviseert het schap om een extra reiniging en ontsmetting uit te voeren op een erkende R&O-plaats voor transportmiddelen die in de regio zijn geweest. Het PVV is verder nagegaan wat de contacten zijn geweest in de 45 dagen voor de uitbraak van de ziekte in het gebied in Zuid-Frankrijk.

Volgens het PVV zijn er geen dieren uit die regio in deze periode vervoerd naar Nederland. Het PVV is in Nederland de instantie die verantwoordelijk is voor de bestrijding van de Ziekte van Aujeszky. De ziekte werd 14 september vastgesteld op een bedrijf in de Pyreneeën.

Of registreer je om te kunnen reageren.