Varkenshouderij

Achtergrond

EU tekent vrijhandelsverdrag met Zuid-Korea

De Europese Unie en Zuid-Korea hebben vandaag een overeenkomst getekend om de onderlinge handel vrijwel geheel te liberaliseren.

De overeenkomst moet 1 juli 2011 ingaan, mits het Europees Parlement akkoord gaat. De EU-lidstaten moet de overeenkomst nog ratificeren. Afgesproken is dat bijna alle invoerrechten binnen vijf jaar verdwijnen en dat ook niet-tarifaire belemmeringen worden afgeschaft.

Ook de landbouw kan sterk profiteren van het wegvallen van handelsbelemmeringen. Zuid-Korea is nu al een belangrijke afzetmarkt voor Europese agroproducten, met een jaarlijkse afzet van ruim 1 miljard euro. Gesproken wordt van een extra jaarlijkse afzet ter waarde van 5 miljard euro. Daarbij gaat het met name om zuivel (melkpoeder), varkensvlees, groente en fruit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.