Varkenshouderij

Achtergrond 193 x bekeken 5 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht niet hoger

Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen vandaag onverwacht gelijk op € 1,37 per kilo. De Nederlandse varkenssector rekende op een prijsverhoging met 3 cent naar € 1,40 per kilo, omdat steeds meer Duitse slachterijen overstappen van een FOM- naar een autoFOM-classificatie. Daardoor leveren vleesvarkens in Duitsland minstens 3 cent per kilo minder op. Die prijsverhoging gaat dus niet door. Duitse varkensslachterijen proberen hun marges waarschijnlijk te verbeteren na het invoeren van de nieuwe classificatie. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 5 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Varkensvlees gaat prijshoudend van de hand.
De Duitse slachtzeugenprijs blijft onveranderd op € 1,18 franco slachterij of € 1,06 af boerderij. Dat is 1 cent per kilo hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  van duitsland hoeven we het niet meer te hebben, daar is vion aan de macht, en die staan er niet om bekent om de prijs eenzijdig te verhogen( verlagen wel) ik vind dat de beurs vanavond best een plusje mag laten zien. ik denk dat het rechtvaardig is, bittere noodzaak, en een signaal naar de vleesinkopers dat ze best een beetje van hun marge naar ons verlies mogen schuiven.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Ja, ja Boerke, van de beurs moeten we het hebben. Dat zijn toch die bejaarde mannen, die wel veel kunnen lullen, maar totaal geen handel meer hebben?

 • no-profile-image

  boerke

  ach, varkenshouder. mischien durven ze vanavond wel eens laten zien dat ze ballen hebben

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Nou Boerke, je hebt het gehoord, verlaging. Zelfs de ballen zijn ze al kwijt.

 • no-profile-image

  bart

  nou boerke, je zult wel altijd een boerke blijven als je zo zielig de markt bekijkt. jonge jonge, ga toch vlug kippen houden, dan ben je van vion af

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.