Varkenshouderij

Achtergrond

Dode en vijf gewonden bij Vion in Groenlo

Bij een bedrijfsongeval in de Centrale slagerij van Vion Retail in Groenlo is gisteravond een medewerkster van het bedrijf omgekomen.

Vijf andere medewerkers van een schoonmaakbedrijf moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. Zij maken het volgens een verklaring van het bedrijf naar omstandigheden redelijk

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is bij schoonmaakwerkzaamheden bij de zogenoemde vriestunnel vloeibaar stikstof vrijgekomen. Dat is de medewerkster direct noodlottig geworden.

Vion heeft in Groenlo twee vestigingen die aan weerszijden van de weg liggen. Aan de kant ligt de slachterij en daar tegenover de centrale slagerij, waar consumentenproducten worden gereedgemaakt voor retailbedrijven.

Het ongeluk gebeurde dinsdagavond tegen negen uur. Politie en brandweer zijn direct een onderzoek gestart en ook de arbeidsinspectie is ingeschakeld. Vion heeft samen met slachtofferzorg de overige medewerkers opgevangen.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is het voor het eerst dat het bedrijf met zo’n ernstig ongeval te maken heeft, dat voortvloeit uit een ongeluk met stikstof. “We zijn een groot bedrijf en daar gebeuren natuurlijk wel eens ongelukken. Maar zo’n triest geval als in Groenlo is voor het eerst dat we dat meemaken.”

Het bedrijf kan – uitgezonderd de afdeling waar het ongeluk gebeurde – vandaag wel doorwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.